Το BBC και το ITV συμμαχούν για να «χτυπήσουν» το Netflix

Το BBC και το ITV έχουν επιβεβαιώσει τα σχέδιά τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να κυκλοφορήσουν μια υπηρεσία streaming επί πληρωμή, με την ονομασία BritBox, μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, σε μια προσπάθεια να επικρατήσουν έναντι του Netflix. 

Η εν λόγω ενέργεια αποτελεί μια προσπάθεια απάντησης στην απειλή που τίθεται από το Netflix, το οποίο επικρατεί ολοένα και περισσότερο στην αγορά, έναντι των παραδοσιακών ραδιοτηλεοπτικών φορέων, καθώς το κοινό σταματά σταδιακά να παρακολουθεί τα παραδοσιακά κανάλια και περιμένει οι εκπομπές να είναι άμεσα διαθέσιμες σε υπηρεσίες streaming.
 
Το BritBox, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2019, θα αποτελείται κυρίως από αρχειακές εκπομπές του BBC και του ITV, μαζί με νέες βρετανικές παραγωγές, που θα δημιουργούνται ειδικά για τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Δεν υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες λεπτομέρειες σχετικά με την τιμολόγηση της εν λόγω υπηρεσίας, αν και η ανακοίνωση ανέφερε ότι οι τιμές θα είναι «ανταγωνιστικές».
 
Βέβαια, το BritBox δεν θα διαθέτει τις πιο πρόσφατες εκπομπές του BBC και του ITV, οι οποίες θα παραμείνουν διαθέσιμες για το κοινό μέσα από τις υπηρεσίες BBC iPlayer και ITV Hub. Και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα αναμένεται να συμμετάσχουν στην υπηρεσία αργότερα, με το Channel 4 να είναι γνωστό πως έχει πάρει μέρος στις συζητήσεις.
 
Το ITV έχει δεσμευτεί να επενδύσει μέχρι και 65 εκατ. βρετανικές λίρες στο κοινό εγχείρημα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Το BBC δεν σχολίασε το κατά πόσο θα επένδυε αντίστοιχο χρηματικό ποσό στο εγχείρημα.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com
 

Δειτε Επισης

Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν