ΗΠΑ-Βιετνάμ: Υπογραφή εμπορικής συμφωνίας άνω των $20 δις

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε σήμερα μία εμπορική συμφωνία με το Βιετνάμ,  ύψους άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το “Politico.” Αρκετές αεροπορικές εταιρίες του Βιετνάμ έχουν συμφωνήσει για την αγορά αεροσκαφών Boeing, αλλά και σχετικής αεροπορικής τεχνολογίας από τις ΗΠΑ. 
 
Η αεροπορική εταιρία VietJet αγοράζει 100 αεροσκάφη Boeing 737-Max και 215 κινητήρες GE/CFM, ενώ η Bamboo Airways προχωράει στην αγορά 10 αεροσκαφών Boeing 787-9. Επιπρόσθετα, η αεροπορική εταιρία Vietnam Airlines προχωράει στην αγορά υπηρεσιών αεροπορικής υποστήριξης, αλλά και τεχνολογίας, αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων από την Sabre Corp. Ο πρόεδρος Τραμπ βρίσκεται στο Ανόι, την πρωτεύουσα του Βιετνάμ για την συνάντησή του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.
 
Ο ίδιος σχολίασε θετικά τις αναφερόμενες εμπορικές συμφωνίες στον τομέα της παραγωγής και τεχνικής υποστήριξης αεροσκαφών της πολιτικής αεροπορίας, πριν από την υπογραφή τους. “Θα υπογράψουμε μερικές μεγάλες εμπορικές συμφωνίες,” δήλωσε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι το Βιετνάμ “θα αγοράσει πολλά και διαφορετικά προϊόντα από τις ΗΠΑ... Το εκτιμούμε αυτό,” τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. Από την πλευρά της, η αεροπορική εταιρία Bamboo Airways ενδιαφέρεται για να ανοίξει την αεροπορική σύνδεση με τις ΗΠΑ. Θα είναι η πρώτη φορά, κατά την οποία μία αεροπορική εταιρία από το Βιετνάμ θα μπορεί να πετάξει, αλλά και να προχωρήσει σε κοινή διαχείριση κωδικών πτήσεων με αμερικανικές εταιρίες, σύμφωνα με σχετικές δημοσιεύσεις (Yahoo Finance).
 
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στον Φεβρουάριο ότι το Βιετνάμ έχει συμμορφωθεί πλέον με τους διεθνείς κανονισμούς της πολιτικής αεροπορίας. Στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας ήταν παρόντες ο πρόεδρος κι εκτελεστικός διευθυντής της Boeing Commercial Airplanes, Κέβιν ΜακΑλιστερ, αλλά κι ο Άλεν Πάξσον, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του προγράμματος παραγωγής κινητήρων (CFM Program at GE Aviation).
 
Η παραγγελία των 10 αεροσκαφών Boeing 787-9 από την Bamboo Airways είναι οικονομικού ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τρέχουσες τιμές. Το αναφερόμενο αεροσκάφος ανήκει στην οικογένεια αεροσκαφών Dreamliner και χαρακτηρίζεται ως αεροσκάφος μεγάλων αποστάσεων, οικονομικής χρήσης. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα προσθέσουμε το νέο 787 Dreamliner στον αναπτυσσόμενο στόλο των αεροσκαφών μας,” ο δήλωσε ο Τριν Βαν Κουγέτ, πρόεδρος του ομίλου FLC Group στον οποίο ανήκει η Bamboo Airways.  “Το μακροπρόθεσμο όραμά μας είναι να συνδέσουμε το Βιετνάμ με σημαντικές αγορές στην Ασία, στην Ευρώπη, αλλά και την Βόρεια Αμερική και το Dreamliner θα μας δώσει την ικανότητα πτήσης σε μεγάλες αποστάσεις.
 
Η αξεπέραστη λειτουργικότητα και οικονομική χρήση του 787, όπως επίσης και η ευχάριστη παραμονή των επιβατών εντός της καμπίνας του Dreamliner, θα μας επιτρέψουν να διευρύνουμε με επιτυχία τις επιχειρηματικές δραστηριότητές μας, αλλά και να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Η Bamboo Airways ιδρύθηκε το 2017, ενώ άρχισε τις δραστηριότητές της τον Ιανουάριο, προσφέροντας εσωτερικές πτήσεις μεταξύ του Ανόι και της πόλης Χο Τσι Μιν στο Βιετνάμ.
 
Η ίδια εταιρία προγραμματίζει την πραγματοποίηση 40 εσωτερικών πτήσεων, μέσα στο 2019.
 
Παράλληλα, η εταιρία προγραμματίζει την πραγματοποίηση διεθνών πτήσεων προς την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα, την Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, την Ταϊβάν, την Αυστραλία, πριν την επέκταση του δικτύου των πτήσεών της, στην Ασία, στην Ευρώπη, αλλά και την Βόρεια Αμερική.  
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ