“Ανυπομονεί” ο Μάικλ Κόεν να αποκαλύψει τα “άπλυτα” του Τραμπ

Ο Μάικλ Κόεν, ο επί σειρά ετών προσωπικός δικηγόρος και αυτοαποκαλούμενος «fixer» του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που πλέον έχει στραφεί εναντίον του πρώην εντολέα του, δήλωσε χθες Τρίτη ότι αδημονεί να αφηγηθεί τη δική του εκδοχή για τις επιχειρηματικές δοσοληψίες του μεγιστάνα αλλά και τις δικές του ενέργειες, σε μια δημόσια ακρόαση στο αμερικανικό Κογκρέσο αργότερα σήμερα.

Σε σύντομες δηλώσεις του έπειτα από μια γεμάτη μέρα κατά τη διάρκεια της οποίας κατέθετε επί εννέα ώρες κεκλεισμένων των θυρών στη Γερουσία, ο Κόεν ανήγγειλε πως θα εκθέσει σήμερα δημόσια τους λόγους για τους οποίους οι Αμερικανοί πρέπει να πιστέψουν τον ίδιο και όχι τον αρχηγό του Κράτους.

«Ανυπομονώ αύριο να μπορέσω (…) να πω στον αμερικανικό λαό την ιστορία μου και θα αφήσω τους Αμερικανούς να κρίνουν ποιος ακριβώς λέει την αλήθεια», είπε ο Κόεν στους δημοσιογράφους.

Αναμένεται να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τις πληρωμές με σκοπό να εξαγοραστεί η σιωπή δύο γυναικών που διατείνονται πως είχαν σεξουαλικές συνευρέσεις με τον σημερινό πρόεδρο χρόνια πριν, αλλά και για τις προσπάθειες του μεγιστάνα να κλείσει συμφωνία για ένα ακίνητο στη Μόσχα ακόμη και την περίοδο που διεξήγαγε εντατικά την προεκλογική του εκστρατεία, τον Ιούνιο του 2016, σύμφωνα με μια πηγή ενήμερη σχετικά.

Ο Κόεν αναμένεται επίσης να αφηγηθεί ανέκδοτα περιστατικά για να καταδείξει τα «ψέματα, τον ρατσισμό και την απιστία» του Τραμπ τη δεκαετία που ήταν ο εξ απορρήτων του μεγιστάνα, αλλά και να δώσει «αποδεικτικά στοιχεία για (την) εγκληματική συμπεριφορά (του)», αφότου έγινε πρόεδρος, κατά την ίδια πηγή.

Μετά την κατάθεση του Κόεν στην Επιτροπή της Γερουσίας που είναι αρμόδια για τις υπηρεσίες Πληροφοριών την Τρίτη, ο Ματ Γκέιτς, βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων που εκλέγεται στη Φλόριντα, φλογερός υποστηρικτής του Τραμπ, υπονόησε μέσω Twitter ότι σύντομα θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται πράγματα για την προσωπική ζωή του Κόεν. «Ξέρουν η γυναίκα σου και ο πεθερός σου για τις φιλενάδες σου;», έγραψε ο κοινοβουλευτικός.

Αργότερα, απέρριψε τις επικρίσεις κατά τις οποίες αποπειράθηκε να εκφοβίσει έναν αυτόπτη μάρτυρα. «Αμφισβήτησα την ειλικρίνεια και το ποιόν ενός μάρτυρα. Πράγμα που κάνουμε καθημερινά», δήλωσε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Daily Beast. Ο βουλευτής δεν είναι μέλος της επιτροπής όπου θα γίνει η δημόσια ακρόαση του Κόεν, άρα δεν θα είναι σε θέση να του κάνει ερωτήσεις.

Και ο Λευκός Οίκος αμφισβήτησε ξανά την αξιοπιστία του Κόεν χθες, χαρακτηρίζοντας «γελοίο» το ενδεχόμενο «να πιστέψει κανείς έναν καταδικασμένο ψεύτη όπως ο Κόεν» και «θλιβερό» το γεγονός ότι του δίνεται «άλλη μια ευκαιρία να διασπείρει τα ψεύδη του», με μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Ο 52χρονος Κόεν, που αναμένεται την 6η Μαΐου να οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει ποινή φυλάκισης τριών ετών που του επιβλήθηκε, καταθέτει επί τρεις συναπτές ημέρες στο Κογκρέσο αυτή την εβδομάδα, αλλά μόνο τη δεύτερη ημέρα, σήμερα, η ακρόαση θα είναι δημόσια και θα αναμεταδοθεί τηλεοπτικά.

Η ακρόαση θα γίνει καθώς ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ φέρεται να πλησιάζει πλέον στο πέρας της έρευνάς του για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 και το εάν και κατά πόσον υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ της Μόσχας και της ομάδας του Τραμπ. Ο Τραμπ διαψεύδει πως υπήρξε οποιαδήποτε σύμπραξη με τη Ρωσία και μιλά αέναα για «κυνήγι μαγισσών». Η Ρωσία έχει τονίσει επανειλημμένα ότι δεν αναμίχθηκε στις εκλογές.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ