Κατά της μετάθεσης του Brexit δήλωσε εκ νέου η Τ. Μέι

Την πάγια θέση της ότι μια παράταση της διαδικασίας εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ δε θα δώσει λύση στο πρόβλημα εύρεσης αμοιβαία αποδέκτης συμφωνίας για το Brexit, επανέλαβε η Τερέζα Μέι, παρά τις δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών και τα δημοσιεύματα στη Βρετανία υπέρ της μετάθεσης του Brexit πέραν της 29ης Μαρτίου. 

«Μια επέκταση του Άρθρου 50, μια καθυστέρηση σε αυτή τη διαδικασία, δεν επιτυγχάνει μια απόφαση στο κοινοβούλιο, δεν επιτυγχάνει μια συμφωνία. Το μόνο που κάνει είναι ακριβώς αυτό που η λέξη ‘καθυστέρηση’ λέει. Οποιαδήποτε επέκταση του Άρθρου 50 δεν αντιμετωπίζει τα ζητήματα», δήλωσε η κα Μέι με το τέλος της συνόδου ΕΕ-αραβικών χωρών στο Σαρμ Ελ Σέιχ.

Η δήλωσή της ακολούθησε το σχόλιο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ότι η παράταση της διαδικασίας του Brexit θα ήταν «λογική» λύση, αλλά και τη δήλωση του Ιρλανδού πρωθυπουργού Λίο Βαράντκαρ πως αίσθηση του είναι ότι έως τις 29 Μαρτίου θα έχουμε είτε συμφωνία είτε απόφαση καθυστέρησης του Brexit.

Ο βρετανικός Τύπος, εν τω μεταξύ, φανερώνει σχέδια για παράταση της διαδικασίας εξόδου, με διάρκεια από δύο μήνες όπως θα προτιμούσε το Λονδίνο (Daily Telegraph) έως και 21 μήνες όπως φέρονται να εξετάζουν οι Βρυξέλλες (Guardian).

Η κα Μέι επιβεβαίωσε ότι οι διαπραγματευτικές ομάδες των δύο πλευρών θα συναντηθούν ξανά αύριο στις Βρυξέλλες. Πρόσθεσε ότι διαπίστωσε από τις επαφές της με τους Ευρωπαίους ηγέτες στο αιγυπτιακό θέρετρο ότι υπάρχει μία «πραγματική αποφασιστικότητα» να βρεθεί ένας συμβιβασμός που θα επιτρέψει ένα συντεταγμένο Brexit και επανέλαβε ότι θεωρεί πως η συμφωνία πριν από τις 29 Μαρτίου είναι εφικτή.

Η πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η όποια νέα συμφωνία με τους Ευρωπαίους θα μπορούσε διαδικαστικά να τεθεί προς έγκριση στη Βουλή των Κοινοτήτων πριν τη συνυπογράψουν οι υπόλοιποι 27 ηγέτες των κρατών-μελών.

Στο ερώτημα αν θα υποστηρίξει το ‘no deal’ ή την παράταση της διαδικασίας του Brexit σε περίπτωση απόρριψης της συμφωνίας από τους βουλευτές, η κα Μέι απέφυγε να απαντήσει.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές