Google: Ετοιμάζει streaming υπηρεσία για gaming

Η Sony, η Microsoft και η Nintendo ίσως θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν. Με το Project Stream, η Google εισέρχεται σύντομα στον ιδιαιτέρως επικερδή κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών. 
 
Στο Game Developer’s Conference τον επόμενο μήνα, ο κολοσσός της διαδικτυακής αναζήτησης θα αποκαλύψει λεπτομέρειες για την υπηρεσία game streaming που πρόκειται να λανσάρει. Η εταιρεία έστειλε προσκλήσεις για την εναρκτήρια ομιλία στις 19 Μαρτίου, αλλά δεν επιβεβαίωσε το αντικείμενο της ομιλίας.
 
Παράγοντες του κλάδου είπαν στο Fortune, πάντως, ότι το event θα σηματοδοτήσει την είσοδο της Google στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών. Δήλωσαν επίσης ότι η εταιρεία δαπανά πολλά χρήματα για να προσελκύσει τους εκδότες περιεχομένου.
 
Το τμήμα παιχνιδιών της Google αναμένεται να είναι μια υπηρεσία συνεχούς ροής σαν το Netflix, βασιζόμενο στην επιτυχία του Project Stream. Τα παιχνίδια «τρέχουν» σε διακομιστές στο cloud και εμφανίζονται απευθείας στους υπολογιστές, τα tablets, τις τηλεοράσεις και, εν ολίγοις, σε οτιδήποτε άλλο έχει οθόνη. Αυτό συμβαίνει συχνά με ταινίες και προγράμματα στις μέρες μας, αλλά η διαδραστική φύση των παιχνιδιών (και τα προβλήματα που παραδοσιακά αντιμετωπίζουν οι περισσότερες συνδέσεις στο διαδίκτυο) το έχουν καταστήσει ανεφάρμοστο.
 
Η Google είχε ήδη παρουσία στον κόσμο του mobile gaming, αλλά αυτό το πρότζεκτ θα την καταστήσει πλέον ανταγωνιστή πολλών μεγάλων «παικτών» του χώρου- τόσο στις κονσόλες όσο και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές- όπως η Steam και η Epic Games.
 
Ο τεχνολογικός κολοσσός αναμένεται να είναι μία από τις πολλές μη παραδοσιακές εταιρείες που θα εισέλθουν στον κλάδο των παιχνιδιών, ο οποίος το 2017 είχε έσοδα 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο στις ΗΠΑ. Πριν από μια δεκαετία, ο κλάδος είχε πωλήσεις λιανικής «μόλις» 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 
Η Verizon δοκιμάζει ήδη μια παρόμοια υπηρεσία, ενώ τόσο η Apple όσο και η Amazon αναμένεται να εισέλθουν στην αγορά μελλοντικά. Μια παρεμφερής υπηρεσία της Sony, με την επωνυμία PlayStation Now, προσφέρει στους παίκτες άμεση πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη 650 παιχνιδιών για 99 δολάρια τον χρόνο. Και η Microsoft θα αρχίσει αργότερα φέτος δημόσιες δοκιμές του Project xCloud, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν stream κάποια παιχνίδια του Xbox One σε υπολογιστές, τηλέφωνα και tablets.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com
 
 

Δειτε Επισης

Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη