Ευρωπαϊκές χώρες δεν θα αποκλείσουν τη Huawei από το 5G

Tο θέμα συμμετοχής της Huawei στην ανάπτυξη δικτύων 5G στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές και τις αποφάσεις που έλαβαν οι κυβερνήσεις, απασχολεί τα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. 
 
Ειδικότερα το Reuters με τίτλο «H Γερμανία δεν επιθυμεί να αποκλείσει τη Huawei από τα δίκτυα επόμενης γενιάς 5G» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τον αποκλεισμό των προϊόντων που διατίθενται από την κινέζικη Εταιρεία Huawei Technologies για κατασκευή του δικτύου επόμενης γενιάς 5G στη Γερμανία, όπως ανέφερε την Πέμπτη το επιχειρηματικό δελτίο Handelsblatt, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές. Ο Helge Braun, επιτελάρχης  του προσωπικού της Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, συμφώνησε στη θέση αυτή με τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Οικονομικών και Υποδομών, όπως ανέφερε η Handelsblatt στην ηλεκτρονική της έκδοση.
 
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι οι υπουργοί της Γερμανίας συζήτησαν την Τετάρτη για τη διασφάλιση της ασφάλειας στο μέλλον στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G, εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων σχετικά με το αν θα αποκλείσουν τη Huawei από την αγορά. Η Μέρκελ ανέφερε ότι η Γερμανία θα χρειαστεί εγγυήσεις ότι η Huawei δεν θα παραδώσει δεδομένα στο κινέζικο κράτος πριν μπορέσει να συμμετάσχει στο «χτίσιμο» των δικτύων 5ης γενιάς που θα συνδέσουν τα πάντα από οχήματα έως εργοστάσια με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες. Η Huawei, ο παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη δικτύων με ετήσιο κύκλο εργασιών που ξεπερνάει τα 100 δις δολάρια ΗΠΑ αντιμετωπίζει διεθνή εξονυχιστικό έλεγχο για τις σχέσεις με την κινέζικη κυβέρνηση και υποψίες ότι το Πεκίνο μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για λόγους κατασκοπίας. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη που έχει παρουσιαστεί δημόσια και η εταιρεία επανειλημμένα έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς.
 
Εξάλλου σε τηλεγράφημα του ιδίου πρακτορείου με τίτλο η «Η Ιταλία διαψεύδει ότι θα αποκλείσει τις  HUAWEI, ZTE από τον σχεδιασμό για το 5G», αναφέρει ότι η Ιταλία διέψευσε αναφορά σύμφωνα με την οποία θα αποκλείσει τις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας Huawei & ZTE Corpαpό το να συμβάλλουν στην κατασκευή του εγχώριου 5ης γενιάς δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Ο υπουργός Βιομηχανίας ανέφερε σχετικά ότι «δεν έχουμε πρόθεση να προβούμε σε οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία», σύμφωνα με το Reuters.
 
Την Πέμπτη, η ιταλική καθημερινή εφημερίδα La Stampa έκανε αναφορά σε κυβερνητικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες η Ρώμη ήταν έτοιμη να χρησιμοποιήσει ειδικά μέσα για να καταγγείλει τις συμβάσεις που αφορούν στους Κινέζους παρόχους. Όμως, μέσω δήλωσης του, ο υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να στοιχειοθετούν οποιαδήποτε σχετική απειλή ασφαλείας. «Η εθνική ασφάλεια είναι προτεραιότητα και εάν ανακύψουν κρίσιμα ζητήματα- που μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακύψει- το υπουργείο θα αξιολογήσει αν θα λάβει ή όχι μέτρα», σημείωσε σχετικά.
 
Τέλος, σύμφωνα με το Reuters «η Γαλλική Γερουσία απέρριψε σκληρότερους τηλεπικοινωνιακούς ελέγχους για τη Huawei παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ». Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η Γαλλική Γερουσία απέρριψε, την προηγούμενη Τετάρτη, προτεινόμενη νομοθεσία που στόχευε στην αυστηροποίηση των ελέγχων τηλεπικοινωνιακού υλικού, σε συνέχεια προειδοποιήσεων των ΗΠΑ, σχετικά με τη Huawei, τον κινεζικό κολοσσό του κλάδου τηλεπικοινωνιών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους