Οι εννέα πλουσιότεροι σεφ του κόσμου

Μπορεί κάποτε το χρήμα και η φήμη να ήταν αποκλειστικό προνόμιο των ηθοποιών, των τραγουδιστών και των αθλητών, αλλά τα τελευταία χρόνια, αυτά τα απολαμβάνουν και οι σεφ. Με την άνοδο δημοφιλών τηλεοπτικών εκπομπών όπως το Master Chef και το The Great British Bake Off, οι σημαντικότεροι σεφ του κόσμου βλέπουν τις περιουσίες τους να αυξάνονται σημαντικά.

Σύμφωνα με στοιχεία του Forbes, και εκτιμήσεις της ιστοσελίδας CelebrityNetWorth, αν προστεθούν οι περιουσίες των σεφ που βρίσκονται στη λίστα, το ποσό αγγίζει τα 676 εκατ. δολάρια.

9. ANA QUINCOCES


Εκτιμώμενη περιουσία: 8 εκατ. δολάρια

Η σταρ της ριάλιτι τηλεόρασης άφησε πίσω της μια εικοσάχρονη νομική καριέρα προκειμένου να ακολουθήσει το πάθος της για τη μαγειρική. Μετά από τη διάκρισή της στον δημοφιλή αμερικανικό διαγωνισμό μαγειρικής Food Network Star το 2016, η 49χρονη έχει κυκλοφορήσει μια ευρεία γκάμα από προϊόντα φαγητού, όπως επίσης και ένα βιβλίο.


8. PAULA DEEN

Εκτιμώμενη περιουσία: 14 εκατ. δολάρια

Άνοιξε το πρώτο της εστιατόριο το 1991 και εγκαθίδρυσε την γνωστή αλυσίδα «Lady and Sons» το 1996, προσελκύοντας μέχρι σήμερα λάτρεις του φαγητού αλλά και τουρίστες. Η 71χρονη έχει στην ιδιοκτησία της πλέον το δικό της κανάλι στην πλατφόρμα streaming Roku, όπως και επίσης πέντε εστιατόρια. Έχει, ακόμα, εκδώσει ένα μεγάλο αριθμό βιβλίων μαγειρικής.


7. MARIO BATALI

Εκτιμώμενη περιουσία: 25 εκατ. δολάρια

Μπορεί πλέον να έχει απολυθεί από το Food Network μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά ο διάσημος σεφ εδραίωσε την υψηλή του περιουσία του πάνω σε τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής αλλά και βιβλία μαγειρικής.


6. INA GARTEN

Εκτιμώμενη περιουσία: 50 εκατ. δολάρια

Ξεκίνησε ως αναλύτρια προϋπολογισμού στον Λευκό Οίκο, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως κτηματομεσίτρια μερικής απασχόλησης. Ξαφνικά, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα κέρδη αυτής της ενασχόλησής της για να αγοράσει το πλέον διάσημο κατάστημα φαγητών «Barefoot Contessa», το 1978. Αν και το μαγαζί έχει έκτοτε κλείσει, η 70χρονη έχει εδώ και καιρό εκμεταλλευτεί την επιτυχία του, εκδίδοντας βιβλία μαγειρικής και σειρές ρούχων, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.


5. EMERIL LAGASSE

Εκτιμώμενη περιουσία: 70 εκατ. δολάρια

Έχει γίνει κατά τη διάρκεια της καριέρας του ιδιοκτήτης και εκτελεστικός σεφ για 13 εστιατόρια στις ΗΠΑ. Πέρα από αυτό, ο 58χρονος έχει εμφανιστεί αλλά και έχει παρουσιάσει μια πληθώρα σόου μαγειρικής και ταλέντου, όπως και πολλές σειρές και ταινίες. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του προέρχεται από τις πολυάριθμες εμπορικές και διαφημιστικές συμφωνίες που έχει κάνει, αρκετές από τις οποίες πούλησε έναντι 50 εκατ. δολαρίων στον Όμιλο Martha Stewart το 2008. Έχει, επίσης, κυκλοφορήσει αρκετά βιβλία μαγειρικής.


4. RACHAEL RAY

Εκτιμώμενη περιουσία: 75 εκατ. δολάρια

Η καριέρα της δημοφιλούς σεφ ξεκίνησε με την εκπομπή της στην τηλεόραση το 2001, όπου παρουσίαζε υγιεινές συνταγές που φτιάχνονται σε μόλις 30 λεπτά. Από τότε έχει παρουσιάσει πολλά επιτυχημένα σόου, ενώ παράλληλα έχει κάνει πολλές διαφημιστικές συμφωνίες με εταιρείες όπως η Dunkin’ Donuts, η AT&T και η WestPoint Homes. Έχει κερδίσει τρία βραβεία Emmy ενώ έχει κυκλοφορήσει περίπου 30 βιβλία μαγειρικής.


3. WOLFGANG PUCK

Εκτιμώμενη περιουσία: 75 εκατ. δολάρια

Ο σεφ άνοιξε το διεθνώς αναγνωρισμένο και εξαιρετικά επιτυχημένο εστιατόριο, Spago, στο Λος Άντζελες το 1982. Πέρα από τις πολυάριθμες εμφανίσεις του στην τηλεόραση, τα βιβλία μαγειρικής του αλλά και μερικές εμφανίσεις του σε ταινίες, ο Puck κατέχει και διαχειρίζεται την Wolfgang Puck Companies, η οποία είναι πίσω από πάνω από 100 εστιατόρια και μαγειρικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων εμπορευμάτων, προϊόντων λιανικής πώλησης και υπηρεσιών τροφοδοσίας.


2. GORDON RAMSAY

Εκτιμώμενη περιουσία: 118 εκατ. δολάρια

Μέχρι σήμερα, τα εστιατόρια του Ramsay έχουν κερδίσει συνολικά 16 αστέρια Μισελέν, ενώ η Gordon Ramsay Holdings (GHR), η οποία διαχειρίζεται τις  επιχειρήσεις του, κατορθώνει συχνά να έχει οκταψήφια ετήσια έσοδα. Παρά την εξαιρετικά επιτυχημένη καριέρα του στην κουζίνα, το μεγαλύτερο μέρος της φήμης του Ramsay προέρχεται από την δουλειά του στην τηλεόραση, όπου η έντονη προσωπικότητά του προσελκύει εκταομμύρια θεατές σε εκπομπές όπως οι: «Kitchen Nightmares», «Hell’s Kitchen» και «The F Word». Ακόμα, αναλαμβάνει εκτελεστικούς συμβουλευτικούς ρόλους και έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές, όπως οι: «The Simpsons», «New Girl» και «Extras».


1. JAMIE OLIVER

Εκτιμώμενη περιουσία: 235 εκατ. δολάρια

Ο 42χρονος σεφ προσεγγίστηκε από το BBC προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στη δική του τηλεοπτική εκπομπή, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως sous chef στο Λονδίνο. Το αποτέλεσμα; Η εκπομπή «The Naked Chef» είναι μια τεράστια επιτυχία μεταξύ των τηλεθεατών, κάνοντας τον Oliver ένα εθνικό- αλλά και παγκόσμιο- φαινόμενο. Έκτοτε, έχει εργαστεί σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές και τα best-seller βιβλία μαγειρικής του έχουν επικεντρωθεί στη βελτίωση της υγείας των παιδιών παγκοσμίως. Πέρα από αυτά έχει εξασφαλίσει πολλές προσοδοφόρες διαφημιστικές συμφωνίες.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com
 

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ