Τα νέα συναρπαστικά σχέδια της Ferrari για το 2019

Η Ferrari NV εκτιμά ότι τα κέρδη της για το 2019 θα αυξηθούν κατακόρυφα, περίπου κατά 10%, κάτι που αποτέλεσε ένα σόου αισιοδοκίας του νέου CEO της εταιρείας, Louis Camilleri, ο οποίος δήλωσε ότι θα προσθέσει νέα μοντέλα περιορισμένης κυκλοφορίας προκειμένου να αυξηθούν οι τιμές πώλησης.

Η ιταλική εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων δήλωσε ότι αναμένει τα προσαρμοσμένα κέρδη πριν από τους τόκους να αυξηθούν έως και 1,25 δισ. ευρώ το 2019. Οι μετοχές αυξήθηκαν έως και 3,1% στο Μιλάνο, αφότου η Ferrari ξεκίνησε να εργάζεται στο project Icona, το οποίο θα περιλαμβάνει μοντέλα που θα αξίζουν πολλά εκατομμύρια δολάρια.

«Υπήρξε ανησυχία ότι το 2019 θα ήταν ένα μεταβατικό έτος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των εσόδων», δήλωσε ο Adam Jonas, αναλυτής της Morgan Stanley. Η ηγεσία της Ferrari εμφανίστηκε «με αρκετή αυτοπεποίθηση προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες, τουλάχιστον στην παρούσα φάση», είπε.

Ο Camilleri είχε μια δύσκολη αρχή, με τη μετοχή να πέφτει 19% από τον Ιούλιο, όταν ο βετεράνος της Philip Morris International Inc. αντικατέστησε τον αποθανόντα Sergio Marchionne. Οι εικασίες για το μέλλον του CEO προέκυψαν μετά την αντικατάσταση του επικεφαλής της Formula 1 της Ferrari, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος John Elkann να οδηγηθεί στο να υποστηρίξει δημόσια τον Camilleri τον Ιανουάριο.

Μια βασική πρόκληση για τη Ferrari είναι η βελτίωση του συνδυασμού προϊόντων της, έτσι ώστε να περιλαμβάνει περισσότερα από τα πλέον κερδοφόρα μοντέλα της. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ οι αποστολές οχημάτων αυξήθηκαν κατά 10% το 2018, τα έσοδα της εταιρείας ήταν ουσιαστικά επίπεδα.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος σκοπεύει να πουλήσει αυτοκίνητα περιορισμένης κυκλοφορίας, καθώς στοχεύει να διπλασιάσει σχεδόν το EBITDA σε 2 δισ. ευρώ ετησίως το αργότερο μέχρι το 2022. Οχήματα όπως το supercar Monza του 1,6 εκατομμυρίου ευρώ θα είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η Ferrari πέρυσι πούλησε 499 από τα μοντέλα σε επιλεγμένους πελάτες.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ