Apple: Κέρδη-μαμούθ έπειτα από ένα δύσκολο έτος

Μετασυνεδριακό ράλι άνω του 3,35% καταγράφει στις ηλεκτρονικές συναλλαγές η μετοχή της Apple, στον απόηχο των αποτελεσμάτων τριμήνου που ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο της Wall Street.

Οι επιδόσεις δεν εντυπωσίασαν, ωστόσο δεν απογοήτευσαν τους επενδυτές που είχαν θωρακιστεί για ενδεχομένη πτώση στα έσοδα, μετά και την απόφαση του τεχνολογικού κολοσσού να μην ανακοινώνει πλέον τις πωλήσεις iPhones.

Τα κέρδη ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, για το πολύ σημαντικό τρίμηνο που περιέχει την εορταστική περίοδο, ενώ πλησίασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street, δείχνοντας πως το βίαιο δεύτερο μισό του 2018 δε χειροτέρεψε την κατάσταση όσο φοβόταν η αγορά.

Αναλυτικότερα: Τα καθαρά κέρδη της Apple κατέγραψαν οριακή υποχώρηση το τέταρτο τρίμηνο του 2018 (Q4), με το ποσό όμως να είναι διόλου ευκαταφρόνητο, στα 20 δισεκ. δολάρια, έναντι 20,1 δισεκ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.

Τα έσοδα για την μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου ανήλθαν σε 84,3 δισεκ. για το τελευταίο τρίμηνο του 2018, έναντι 88,3 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι πωλήσεις της ναυαρχίδας «iPhone» απέφεραν έσοδα ύψους 52 δισεκ. δολαρίων στον αμερικανικό κολοσσό, ποσό σημαντικά μειωμένο σε σύγκριση με τα 61,6 δισεκ. το τέταρτο τρίμηνο 2017. Οι επιδόσεις ξεπέρασαν ελαφρώς τις εκτιμήσεις των αναλυτών, επισημαίνεται.

Η Apple αναμένει έσοδα μεταξύ 55 δισεκ. και 59 δισεκ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Μετα-συνεδριακά, η μετοχή ενισχύεται κατά 2,5% στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, όταν είχε κλείσει με πτώση 1%, στα 154,7 δολάρια -με κεφαλαιοποίηση ύψους 741,7 δισεκ. δολαρίων.

Κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά περίπου 27%.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους