Απειλεί με έξοδο από την Βρετανία η Airbus

Έτοιμη να μεταφέρει μελλοντικές επενδύσεις εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου σε περίπτωση διαζυγίου χωρίς συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνει η Airbus καταρρίπτοντας τις φιλοδοξίες των υποστηρικτών του Brexit ότι η κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών δεν θα εγκαταλείψει τη Βρετανία.

«Εάν δεν υπάρχει συμφωνία για το Brexit, εμείς στην Airbus θα πρέπει να λάβουμε σκληρές αποφάσεις για το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Tom Enders, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο ξεκάθαρους επιχειρηματικούς ηγέτες για το θέμα Brexit. «Μην ακούτε την τρέλα των Brexiteers οι οποίοι ισχυρίζονται ότι, επειδή έχουμε τεράστια εργοστάσια εδώ, δεν θα κινηθούμε και θα είμαστε πάντα εδώ. Απλά κάνουν μεγάλο λάθος».

Τα σχόλια, που έγιναν σε ένα ασυνήθιστο τηλεοπτικό μήνυμα που διαδόθηκε από την εταιρεία την Πέμπτη, αποτελούν τα πιο ξεκάθαρα σχόλια μετά το δημοψήφισμα του 2016 από εκτελεστικό σύμβουλο, ο οποίο έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για το χειρότερο σενάριο του Brexit.

Η Airbus, η οποία εδρεύει στην Τουλούζη της Γαλλίας, απασχολεί άμεσα 14.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο και υποστηρίζει άλλες 110.000 θέσεις εργασίας, δήλωσε ο Enders στο βίντεο που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη. Η εταιρεία διαθέτει χώρους παραγωγής στο Filton, στα νοτιοδυτικά της Αγγλίας και στην Ουαλία όπου παράγει φτερά για το φάσμα των εμπορικών αεροσκαφών της.
 


ΠΗΓΗ: Bloomberg

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές