Αποχωρεί ο πρόεδρος της GSK μετά το deal με Pfizer

Αποσύρεται από την προεδρία της GlaxoSmithKline (GSK) ο πρόεδρος της, Phillip Hampton, μετά από τρεισίμιση χρόνια στη θέση, την ώρα που η μεγαλύτερη βρετανική φαρμακευτική εταιρεία ετοιμάζεται να διαχωρίσει τις επιχειρήσεις της σε δύο.

Η ανακοίνωση ήρθε λίγους μήνες μετά τη δημοσίευση τολμηρών σχεδίων, σύμφωνα με τα οποία η φαρμακευτική σχεδιάζει να χωριστεί σε δύο επιχειρήσεις – μία για συνταγογραφούμενα φάρμακα και εμβόλια και μία για προϊόντα που δεν απαιτούν συνταγή – μετά τη δημιουργία νέας κοινοπραξίας με την καταναλωτική μονάδα υγείας (φάρμακα ευρείας κατανάλωσης) της Pfizer.

«Μετά την ανακοίνωση του ντιλ με την Pfizer, πιστεύω ότι είναι η σωστή στιγμή για να αποχωρήσω και να επιτρέψω σε έναν νέο Πρόεδρο να επιβλέψει τη διαδικασία τα επόμενα χρόνια, καθώς και να ηγηθεί του Διοικητικού Συμβουλίου σε αυτή την επόμενη φάση της GSK», σημείωσε ο Hampton, ο οποίος ανέλαβε στις 7 Μαΐου του 2015, σύμφωνα με το MarketWatch.

Η GSK είχε σημειώσει ότι το ντιλ βάζει τη βάση για τη δημιουργία δύο νέων διεθνών επιχειρήσεων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και επίκεντρο τα φάρμακα/εμβόλια και την καταναλωτική φροντίδα υγείας, μέσα σε τρία χρόνια από το κλείσιμο της συναλλαγής.

Για την Pfizer, το ντιλ λύνει το θέμα της αντιμετώπισης του καταναλωτικού τομέα, που περιλαμβάνει τα παυσίπονα Advil και τις βιταμίνες Centrum για παράδειγμα, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια για πώληση της νωρίτερα φέτος.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr


 

Δειτε Επισης

Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες