Ρεκόρ τουριστών στη Νέα Υόρκη το 2018

Αριθμός ρεκόρ σχεδόν 65,2 εκατομμυρίων τουριστών επισκέφθηκε το 2018 την πόλη της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, κυρίως Βρετανοί, Κινέζοι, Καναδοί, Βραζιλιάνοι και Γάλλοι όσον αφορά τους ξένους τουρίστες, ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός τουρισμού της πόλης.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσίευσε η NYC & Company, περίπου 51,6 Αμερικανοί και 13,5 εκατομμύρια ξένοι επισκέφθηκαν την Νέα Υόρκη πέρυσι, έναντι 13,1 εκατομμυρίων ξένων το 2017.

Οι Βρετανοί έρχονται πρώτοι μεταξύ των ξένων τουριστών στην Νέα Υόρκη, περίπου 1,24 εκατομμύρια την επισκέφθηκαν πέρυσι, ενώ ακολουθούν οι Κινέζοι (1,1 εκατομμύριο), οι Καναδοί (1 εκατομμύριο), οι Βραζιλιάνοι (920.000) και οι Γάλλοι (807.000).

Η Νέα Υόρκη κατατάχθηκε στην 6η θέση των πόλεων σε ολόκληρο τον κόσμο με τον μεγαλύτερο αριθμό ξένων τουριστών στον ετήσιο κατάλογο Global Destination Cities της εταιρείας Mastercard, ο οποίος δόθηκε στη δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο του 2018, βάσει πρόβλεψης για 13,1 εκατομμύρια ξένους τουρίστες, ο οποίος ήταν λίγο χαμηλότερος από τον πραγματικό των 13,5 εκατομμυρίων που ανακοινώθηκε τώρα.

Πρώτη στον κατάλογο αυτόν βρίσκεται η Μπανγκόκ, ενώ ακολουθούν το Λονδίνο, το Παρίσι, το Ντουμπάι και η Σιγκαπούρη, στο πλαίσιο μιας αύξησης των διεθνών μετακινήσεων.

Η αμερικανική οικονομική πρωτεύουσα, στον τουριστικό τομέα της οποίας απασχολούνται περίπου 391.000 άνθρωποι, ελπίζει να καταγράψει νέο ρεκόρ το 2019 φτάνοντας τα 67 εκατομμύρια τουριστών, κυρίως χάρη στις μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις που προβλέπεται να γίνουν τον Ιούνιο για το Gay Pride, στο πλαίσιο φέτος της 50ης επετείου από τις ταραχές του Στόουνγουολ, που αποτέλεσαν σταθμό στον αγώνα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών στον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»
Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού