anner-cyta-vodafone

«Perfect Day»: Γάλα που δίνει εναλλακτικές σε vegan

InBusinessNews  11/01/2019 07:30
«Perfect Day»: Γάλα που δίνει εναλλακτικές σε vegan

«Perfect Day»: Γάλα που δίνει εναλλακτικές σε vegan

InBusinessNews  11/01/2019 07:30
Τη δυνατότητα παραγωγής υποκατάστατων προϊόντων του γάλακτος, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη τεχνητές πρωτεΐνες γενετικά ταυτόσημες με τις ζωικές, προς τέρψη των vegan καταναλωτών, παρέχει μια αμερικανική Startup. 

RELATED ARTICLES

 
Η αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων «Perfect Day» παράγει γαλακτοκομικά προϊόντα που δεν προέρχονται από ζώα αλλά από τεχνητές πρωτεΐνες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή προϊόντων όπως γιαούρτι, τυρί, γάλα, δίνοντας επί της ουσίας την ίδια γεύση με πραγματικά γαλακτοκομικά προϊόντα.
 
Μιλώντας στο αμερικανικό περιοδικό Forbes, ο 27χρονος CEO της «Perfect Day», Ryan Pandya, αναφέρει πως η εταιρεία του βρίσκεται σήμερα στο σημείο να μπορεί να παράξει σε σταθερό ρυθμό πρωτεΐνες, οι οποίες να μπορούν να αξιοποιηθούν στην καθημερινή διατροφή του κόσμου.
 
Όπως εξήγησε ο κ. Pandya, η εταιρεία έχει αναπτύξει μια τεχνολογία για να εισάγει μια ακολουθία DNA σε μικροχλωρίδα όπως η ζύμη που παράγει καζεΐνη και πρωτεΐνες ορού γάλακτος, που είναι ταυτόσημα με αυτά που υπάρχουν στο αγελαδινό γάλα.
 
Πάντως, αντί να δημιουργήσει τη δική της σειρά ειδών παντοπωλείου, η Perfect Day, η οποία έχει συγκεντρώσει 40 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, επέλεξε να πωλεί τις πρωτεΐνες της σε μεγάλους παραγωγούς τροφίμων για να τις αξιοποιούν στην παραγωγή προϊόντων όπως μαγιονέζα, μπάρες πρωτεϊνών, παιδικές φόρμουλες και μπισκότα.
 
«Αναπτύσσουμε ένα σύνολο εργαλείων για τη βιομηχανία τροφίμων», δηλώνει ο Pandya, η επιτυχία του οποίου, του έδωσε, μαζί με τον συνιδρυτή του, μια θέση στην πιο πρόσφατη λίστα των 30 Forbes κάτω των 30 χρόνων. «Επειδή δημιουργούμε αυτά τα συστατικά, μπορούμε να συνεργαστούμε με κάθε εμπορικό σήμα που αγοράζει επί του παρόντος γαλακτοκομικά συστατικά, βοηθώντας τους να μεταφέρουν τα προϊόντα τους σε μια πιο πράσινη κατεύθυνση», συμπλήρωσε ο Pandya.
 
Για τον νεαρό επιχειρηματία, η ανάπτυξη αυτής της επιστήμης είναι κάτι περισσότερο από τη δημιουργία ενός νόστιμου, vegan-friendly τυριού. Οι αγελάδες παραμένουν σημαντικοί παραγωγοί αερίων θερμοκηπίου.
 
Έτσι, προσθέτει, η μείωση του αριθμού των αγελάδων είναι ένας τρόπος για να καταστεί η βιομηχανία τροφίμων πιο βιώσιμη. Τα συγκεκριμένα προϊόντα "γάλακτος" απαλλαγμένα από τα ζώα, χρησιμοποιούν 98% λιγότερο νερό και 65% λιγότερη ενέργεια για να παράξουν, σε σύγκριση με τις αγελάδες και ο Pandya επιμένει ότι τα τρόφιμα που παρασκευάζονται με τις πρωτεΐνες του δεν θα κοστίζουν περισσότερα από τα παραδοσιακά γαλακτοκομικά είδη.
 
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας