Απλήρωτοι ομοσπονδιακοί εργαζόμενοι σε διαδικτυακό έρανο

Σχεδόν 1.000 εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του ομοσπονδιακού κράτους στρέφονται σε διαδικτυακούς εράνους για να συγκεντρώσουν χρήματα ώστε να καλύψουν τα έξοδά τους, καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες λόγω της μερικής παράλυσης της λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.
 
Με την αμερικανική κυβέρνηση και τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο να παραμένουν ανένδοτοι στις θέσεις τους για τη χρηματοδότηση του τείχους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, πολλές ομοσπονδιακές υπηρεσίες δεν λειτουργούν και περίπου 800.000 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.
 
Τα διαδικτυακά αιτήματα χρηματοδότησης έχουν συγκεντρώσει πάνω από 100.000 δολάρια τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ιστοτόπου GoFundMe, Κάθριν Σίσι. Ο Αλφόνζο Μπρέλαντ, εργαζόμενος στην εφορία στο Οκλεϊ, στην Καλιφόρνια, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι έχει χάσει τον ύπνο του και προσπαθεί να βρει μια νυχτερινή δουλειά σε μια αποθήκη για να καλύψει τα έξοδα της οικογένειάς του.
 
Χθες Τρίτη, ξεκίνησε ένα διαδικτυακό έρανο στον ιστότοπο GoFundMe με στόχο να συγκεντρώσει τουλάχιστον 2.500 δολάρια. «Η καρδιά μου χτυπά ακατάπαυστα, οι σκέψεις στο κεφάλι μου τρέχουν», δήλωσε ο 41χρονος Μπρέλαντ σε τηλεφωνική συνέντευξη. «Η προθεσμία καταβολής της δόσης για το στεγαστικό μου δάνειο τελειώνει, έχω μέχρι τις 15 του μήνα και έπειτα πληρώνω πρόσθετη επιβάρυνση. Χρειάστηκε να ακυρώσω την αμοιβή διδάκτρων του σχολείου της κόρης μου».
 
Η Σίσι σημείωσε ότι η εταιρεία έχει μια ειδική ομάδα που εξετάζει όλες τις εκστρατείες που σχετίζονται με το 'shutdown' της κυβέρνησης ώστε να αποφευχθούν πιθανές απάτες. Οι περισσότερες σελίδες, που δημιούργησαν άνθρωποι που δηλώνουν ότι οι ίδιοι, ή οι οικογένειές τους είναι ομοσπονδιακοί εργαζόμενοι σε άδεια άνευ αποδοχών, έχουν στόχο να συγκεντρώσουν μερικές χιλιάδες δολάρια για να καλύψουν τις δαπάνες του στρατιωτικού προσωπικού και υπαλλήλων υπηρεσιών που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, όπως της εφορίας (IRS) και του Οργανισμού Ασφάλειας Μεταφορών.
 
«Πάλευα οικονομικά ακόμη και πριν από το shutdown, ζώντας μόνο για να πληρώνω τις υποχρεώσεις μου, οπότε να συμβαίνει αυτό μέσα στα Χριστούγεννα ήταν το χειρότερο δυνατό σενάριο», είπε ο Τζέιμς Γκας, ο οποίος στη σελίδα που δημιούργησε στο GoFundMe περιγράφει τον εαυτό του ως πατέρα ενός 15χρονου και εργαζόμενο στο υπουργείο Γεωργίας στη Μασαχουσέτη. Ο Ρόμπερτ και ο Τρίσταν, 14 και 12 ετών, έγραψαν ότι ξεκίνησαν μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων στο GoFundMe για να βοηθήσουν τη μητέρα τους, ομοσπονδιακό υπάλληλο στο Σιάτλ. «Η μαμά μου δεν μπορεί να βρει δεύτερη δουλειά επειδή εμείς είμαστε η δεύτερη δουλειά της», έγραψαν τα κορίτσια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ