Τουρκία: Έργα 4,5 δισ. τις επόμενες 100 ημέρες υπόσχεται ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες πως 454 έργα αξίας σχεδόν 4,5 δισ. δολαρίων (24 δισ. τουρκικών λιρών) θα ολοκληρωθούν στο πλαίσιο του δεύτερου σχεδίου δράσης 100 ημερών, γράφει η Hurriyet.

Όπως ανέφερε, το πρώτο πρόγραμμα δράσης 100 ημερών έφτασε ποσοστό υλοποίησης 97%, παρά τα αμέτρητα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και οι αρμόδιοι φορείς κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα 340 από τα 400 έργα που περιλαμβάνονταν στο σχέδιο.

«Η κυβέρνηση προέβλεπε προϋπολογισμό 43 δισ. λιρών Τουρκίας για τις 400 δράσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο, όμως δαπάνησε 37,3 δισ. στις δράσεις που ολοκληρώθηκαν» είπε, παρουσιάζοντας το δεύτερο σχέδιο 100 ημερών της θητείας του στην προεδρία της χώρας.

Ανακοίνωσε πως το Τουρκικό Αναπτυξιακό Ταμείο θα ενισχύσει τις επενδύσεις ιδιωτικού κεφαλαίου και θα δημιουργήσει εναλλακτική χρηματοδότηση για επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας.

Σημείωσε πως θα ιδρυθεί Επιτροπή Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας και Ανάπτυξης για να ενισχύσει την χρηματοοικονομική σταθερότητα και να αναπτύξει τον χρηματοοικονομικό τομέα, προσθέτοντας πως η Τουρκία προσπαθεί επίσης να χρησιμοποιεί τοπικά νομίσματα στις εμπορικές τις συναλλαγές με 12 χώρες.

Κατά τον Τούρκο πρόεδρο, το υπουργείο Εξωτερικών θα ξεκινήσει νέες πρωτοβουλίες στο εξωτερικό με στόχο τη χρηματοδότηση των υποστηρικτών του PKK και του Φετουλά Γκιουλέν.

Στο δεύτερο σχέδιο των 100 ημερών περιλαμβάνονται επίσης έργα μεταφορών, τα οποία θα ανακοινωθούν, και αφορούν την παραγωγή, καθώς και οι ανακοινώσεις για τον διαγωνισμό για το Κανάλι της Κωνσταντινούπολης και το Μεγάλο Τούνελ της Κωνσταντινούπολης, που θα δημοσιευθούν αυτήν την περίοδο.

Οκτώ επιπλέον ιστορικά τεμένη και εγκαταστάσεις θα αποκατασταθούν στο πλαίσιο του προγράμματος των 100 ημερών, ενώ η Τουρκία θα υπογράψει συμφωνία για το project Akinci για οπλισμένα drones.

Ο κ. Ερντογάν δήλωσε πως θα ξεκινήσει την κατασκευή μέρους του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream σε τουρκικά εδάφη και θα την ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του 2019. Σημείωσε πως θα επιταχυνθούν οι συνομιλίες με τη Ρωσία για την εξαίρεση από τη βίζα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα εισαγάγει νέα μέτρα για τα σύνορα Τουρκίας-Ιράν, και πως θα ξεκινήσει πρόγραμμα και θα ανοίξει κέντρα για μείωση του ποσοστού παχυσαρκίας στη χώρα.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ