Eurogroup: Παράταση για τον προϋπολογισμό της Ιταλίας

Xωρίς ενστάσεις από τους Υπουργούς Οικονομικών εγκρίθηκαν τα ευρήματα και οι γνωματεύσεις της Κομισιόν, επί των προσχεδίων των προϋπολογισμών των Κρατών Μελών της ευρωζώνης, κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους της συνεδρίασης του Eurogroup.

Σύμφωνα με πηγή της ευρωζώνης που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες, η επίσημη έγκριση αποτελεί επίσημη διαδικασία του ECOFIN, εξάλλου τη σχετική προετοιμασία ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα η EFC (οικονομική και νομισματική επιτροπή, το αντίστοιχο του EWG για το ECOFIN). Yπό αυτή την έννοια δεν υπάρχει και κάποια "αντίρρηση για την κατάργηση των περικοπών των ελληνικών συντάξεων". Τα ευρήματα της Κομισιόν για τα υπόλοιπα Κράτη Μέλη μένουν ως έχουν, περιλαμβανομένης της γνωμάτευσης για την Κύπρο. Ειδικά για την περίπτωση της Ιταλίας, που αποτελεί και τη χώρα με τη μεγαλύτερη απόκλιση, το Eurogroup αναμένεται να απευθύνει νέα έκκληση για "συνεννόηση" με την Κομισιόν, ώστε να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που ορίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η επόμενη ημερομηνία "σταθμός" για την Ιταλική υπόθεση είναι η 19η Δεκεμβρίου (η τελευταία συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων).

Η συνεδρίαση του Eurogroup ως προς το σκέλος της εμβάθυνσης της ευρωζώνης συνεχίζεται. Nέο στοιχείο ως προς τις συζητήσεις αποτελεί η γαλλογερμανική πρόταση χρηματοδότησης του "προϋπολογισμού της ευρωζώνης" από ειδικό φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές