Το Brexit θα πλήξει τους Βρετανούς στους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας

Μία από τις μεγάλες νίκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν η κατάργηση πέρυσι των τελών κινητής περιαγωγής για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν στο εσωτερικό της ΕΕ. Όταν έχεις μια ενιαία αγορά και ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων, δεν έχει νόημα να τιμωρείς τους ανθρώπους επειδή ταξιδεύουν από τόπο σε τόπο με κινητό τηλέφωνο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο, πρόκειται να εγκαταλείψει την ΕΕ και την ενιαία αγορά – και αυτό, όπως επιβεβαίωσε πλέον η βρετανική κυβέρνηση – πιθανώς σημαίνει ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη όποτε χρησιμοποιούν το κινητό τους στην ΕΕ.

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν ότι δεν σχεδιάζουν να επαναφέρουν τα τέλη περιαγωγής, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι χρεώσεις δεν θα επανέλθουν. Για την ακρίβεια, εάν οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας της ΕΕ αποφασίσουν ότι οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Βρετανίας θα πρέπει να πληρώνουν υψηλότερες χρεώσεις χονδρικής, τότε το επιπλέον κόστος ενδέχεται να μετακυλιστεί στους Βρετανούς πελάτες που μπαίνουν στο διαδίκτυο ή κάνουν κλήσεις κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών ή των επαγγελματικών ταξιδιών τους στην ηπειρωτική Ευρώπη.

«Εκτός της ΕΕ, οι κανονισμοί περιαγωγής – οι οποίοι έχουν καταργήσει στην πράξη τα τέλη περιαγωγής φωνής, SMS και δεδομένων για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου όταν αυτοί ταξιδεύουν εντός της ΕΕ – θα παύσουν να ισχύουν, πράγμα που σημαίνει ότι οι πάροχοι στην ΕΕ θα είναι ελεύθερες να αυξήσουν τις χρεώσεις περιαγωγής χονδρικής που χρεώνουν τους παρόχους στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι πάροχοι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι ελεύθεροι να ξεκινήσουν να χρεώνουν τους Βρετανούς καταναλωτές για τη χρήση υπηρεσιών περιαγωγής», ανέφερε σε έκθεσή της η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής των Κοινοτήτων.

«Καθώς η κυβέρνηση δεν επιδιώκει να συμμετάσχει στην Ψηφιακή Ενιαία Αγορά ως μέρος της μελλοντικής οικονομικής εταιρικής σχέσης, αυτή η κατάσταση θα προκύψει σε περίπτωση εξόδου από την ΕΕ τόσο μέσω διαπραγμάτευσης όσο και δίχως καμία διαπραγμάτευση».

Η έκθεση επιβεβαίωσε ότι, στο ψηφιακό πεδίο, άλλες συνέπειες του Brexit θα περιλαμβάνουν την αδυναμία των Βρετανών να καταχωρίσουν ή να διατηρήσουν ονόματα τομέα .eu, το τέλος στον κανόνα που επιτρέπει στους ανθρώπους από το Ηνωμένο Βασίλειο να βλέπουν το ψηφιακό τους περιεχόμενο ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό στην ΕΕ, καθώς και τη νεοσυσταθείσα ικανότητα των φορέων του ηλεκτρονικού εμπορίου στην ΕΕ να αποκλείουν ανθρώπους από το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ