Marriot: Τεράστια διαρροή δεδομένων από 500 εκατ. πελάτες

Η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή επιχείρηση, η Marriot International, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι προσωπικές πληροφορίες από 500 εκατ. επισκέπτες είναι σε κίνδυνο, λόγω τεράστιας διαρροής δεδομένων που εξελίσσεται από το 2014.

Η βάση δεδομένων της «Starwood Hotels & Resorts» έχει πέσει θύμα «συμβάντος ασφαλείας» και έχει παράνομα παραβιαστεί.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η βάση περιείχε τα στοιχεία από κρατήσεις μέχρι και 500 εκατ. πελατών, από τις οποίες περίπου 327 εκατ. αρχεία έχουν στοιχεία που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, λεπτομέρειες όπως το όνομα του ατόμου, το τηλέφωνο και τον αριθμό διαβατηρίου.

«Σε κάποιους, οι πληροφορίες περιλαμβάνουν επίσης πληρωμές, αριθμό κάρτας, αλλά και ημερομηνία λήξης της κάρτας τους», τονίζει σε ανακοίνωση της.

Η ξενοδοχειακή αλυσίδα σημειώνει ότι έλαβε γνώση της διαρροής τον φετινό Σεπτέμβριο, όταν ειδοποιήθηκε από εσωτερικό εργαλείο ασφαλείας για απόπειρα πρόσβασης στη βάση δεδομένων της Starwood, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της εσωτερικής έρευνας στην αλυσίδα ξενοδοχείων είπε ότι έμαθε πως «είχε υπάρξει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο δίκτυο της Starwood από το 2014». H Marriot αγόρασε την αλυσίδα Starwood το 2016 έναντι $13,6 δισ.

Η ξενοδοχειακή επιχείρηση δήλωσε επίσης ότι είχε καθορίσει την έκταση του προβλήματος στις 19 Νοεμβρίου, ενώ μετά από τότε, ενημέρωσε τις αρχές.

Η εταιρεία συνεργάζεται με τους ασφαλιστικούς φορείς της και αναμένει να παρουσιάσει το κόστος που συνδέεται με το γεγονός σε εύλογο χρονικό διάστημα. Ωστόσο δεν αναμένει ότι η διαρροή «θα έχει επίπτωση μακροπρόθεσμα στη χρηματοοικονομική υγεία της».

Τέλος, έχει ήδη δημιουργήσει ιστοσελίδα και τηλεφωνικό κέντρο για να απαντάει στις ερωτήσεις πελατών της για το συμβάν, ενώ θα ξεκινήσει να στέλνει emails σε όσους έχουν επηρεαστεί, για να τους κρατάει ενήμερους για την υπόθεση.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους