Δεύτερη μέρα ελέγχου στα γραφεία της Deutsche Bank

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η έφοδος της αστυνομίας στην Deutsche Bank, η οποία ερευνάται για ξέπλυμα χρήματος που συνδέεται με τα «Panama Papers», όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Φρανκφούρτης και μεταδίδει το Reuters.

Όπως έγινε χθες γνωστό, περίπου 170 εισαγγελίες, αστυνομικοί και φορολογικοί επιθεωρητές συμμετέχουν στην έρευνα. Στόχος της έρευνας είναι δύο εργαζόμενοι της Deutsche Bank, ηλικίας 50 και 46 ετών. Οι αρχές προσθέτουν ότι περιλαμβάνονται και άλλοι υπάλληλοι της τράπεζας, χωρίς να έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Aξιολόγηση από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Γερμανίας προκάλεσε «την υποψία ότι η Deutsche Bank υποστήριζε τους πελάτες στη δημιουργία των λεγόμενων «υπεράκτιων επιχειρήσεων σε φορολογικούς παραδείσους» και ότι τα χρήματα που προέρχονταν από εγκληματική δραστηριότητα μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς της Deutsche Bank χωρίς η τράπεζα να ενημερώνει τις αρχές για υποψίες ξεπλύματος χρήματος», δήλωσε η εισαγγελική αρχή της Φρανκφούρτης.

Η Deutsche Bank επιβεβαίωσε την έρευνα και σημείωσε: «Περισσότερες λεπτομέρειες θα επικοινωνηθούν όταν τις μάθουμε. Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές». 

Εμπλοκή και σε άλλα σκάνδαλα
Δεν είναι η πρώτη φορά που διεξάγονται έφοδοι της αστυνομίας στην Deutsche Bank. Το 2015 για παράδειγμα οι έρευνες αφορούσαν υποψίες για παροχή βοήθειας προκειμένου πελάτες της να αποφύγουν φόρους. Μόλις πρόσφατα, όπως θυμίζει η DW, η τράπεζα βρέθηκε στο στόχαστρο ερευνών για το σκάνδαλο ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος της δανέζικης τράπεζας Danske Bank.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές η Deutsche Bank διακίνησε ως συνεργαζόμενη τράπεζα με την  Danske περίπου 150 δισεκατομμύρια ευρώ ύποπτης προέλευσης. Η Deutsche Bank διέψευσε την κατηγορία με το επιχείρημα ότι απλώς μετέφερε κεφάλαια για λογαριασμό της δανέζικης τράπεζας και για αυτό δεν είχε γνώση ούτε για τους πελάτες και ούτε για την προέλευση του χρήματος.

Οικονομικοί αναλυτές δεν αποκλείουν την πτώση της μετοχής της τράπεζας κάτω από την ιστορικά χαμηλότερη τιμή των 8,05 ευρώ που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα λόγω του σκανδάλου με την Danske Bank.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους