BDO: Πλώρη για να καταστεί ο Big 5 στη Βρετανία

Η BDO βάζει στόχο τον έλεγχο των μεγαλύτερων εισηγμένων πελατών στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τη συγχώνευση της με τον ανταγωνιστή της στο Ηνωμένο Βασίλειο, Moore Stephens, μια συμφωνία που θα ανατρέψει το ανταγωνιστικό τοπίο στον τομέα παροχής ελεγκτικών υπηρεσιών στην Βρετανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η συγχώνευση σημαίνει ότι η BDO θα ξεπεράσει την Grant Thornton για να καταστεί η πέμπτη μεγαλύτερη λογιστική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου από πλευράς εσόδων, αυξάνοντας τον αριθμό των συνεργατών και του προσωπικού κατά περίπου 25% στα 264 και τα 5.000 αντίστοιχα. Θα ενισχύσει επίσης την εμπειρογνωμοσύνη της BDO σε πολλούς επικερδείς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, της ασφάλισης, της ναυτιλίας και των πελατών του δημόσιου τομέα.

Η συμφωνία, την οποία και οι δύο εταιρείες άρχισαν να συζητούν πριν από τέσσερις μήνες, θα φέρει επιπλέον έσοδα ύψους £135 εκατ. στην BDO, ανεβάζοντας τα συνολικά ετήσια έσοδα της σε περίπου 560 εκατ. στερλίνες - άνετα πάνω από τα £500 εκατ. έσοδα που ανακοίνωσε η Grant Thornton στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εν λόγω συμφωνία αναμένεται να αποτελέσει πλήγμα για την Grant Thornton, της οποίας οι εταίροι έχουν από καιρό επιδοθεί ως η μεγαλύτερη εταιρεία εκτός των Big Four.

Ωστόσο, τα αναμενόμενα έσοδα εξακολουθούν να είναι κάπως μικρότερα από αυτά που ανακοίνωσε η KPMG των Big Four τον προηγούμενο χρόνο, ύψους £2,2 δισ. Ο Paul Eagland, επικεφαλής της BDO, ο οποίος θα διατηρήσει αυτή τη θέση όταν υλοποιηθεί η συγχώνευση, δήλωσε στους Financial Times ότι δεν σκοπεύει να ξεπεράσει την KPMG. «Δεν κυνηγούμε τις Big Four και δεν θέλουμε να γίνουμε μια έκδοση αυτών των επιχειρήσεων», είπε.

Ωστόσο, πρόσθεσε: «Αυτό που όλοι γνωρίζουμε σχετικά με την αγορά παροχή ελεγκτικών υπηρεσιών είναι ότι απαιτούνται τεράστιες επενδύσεις. Με δύο σημαντικές εταιρείες να συγχωνεύονται, θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι παίρνετε έναν παίκτη έξω από την αγορά. Πιστεύουμε όμως ότι αυτό δημιουργεί μια πιο ισχυρή επιχείρηση στην αγορά. Αυτό σίγουρα μας δίνει τεράστια ώθηση και κάνει την εταιρία πιο ανταγωνιστική στην [Alternative Investment Market], μέχρι το FTSE 100. Ο επόμενος μας στόχος θα είναι ο FTSE 100».

Δειτε Επισης

Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας