Συμβιβασμό Ιταλίας - ΕΕ βλέπουν οι αγορές

Η απόδοση των ιταλικών διετών ομολόγων υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου λόγω των προοπτικών για συμβιβασμό μεταξύ της Ρώμης και των αρχών της ΕΕ σε σχέση με τον επίμαχο προϋπολογισμό της Ιταλίας για το 2019.
 
Οι αναλυτές αναφέρουν ότι το κλείσιμο των βραχυπρόθεσμων θέσεων ή τα στοιχήματα για περαιτέρω πτώση στα ιταλικά ομόλογα και οι αναφορές για ένα νέο γύρο φθηνών δανείων από την ΕΚΤ προς τις τράπεζες, που θεωρούνται ως ιδιαίτερα επωφελή για την Ιταλία, βοήθησαν στην πτώση των αποδόσεων των ιταλικών ομολόγων.
 
Σε αυτά προστέθηκαν και η είδηση για την ύπαρξη σχεδίου συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας σχετικά με τις μελλοντικές τους σχέσεις, που μείωσε την πιθανότητα ενός σκληρού Brexit και αύξησε την όρεξη των επενδυτών για ανάληψη κινδύνου.
 
Η απόδοση του διετούς ομολόγου της Ιταλίας υποχώρησε μέχρι και 21 μονάδες βάσης, στο 0,92%, αν και έκλεισε γύρω στο 1%. Εξακολουθεί όμως να σημειώνει πτώση κατά 12 μονάδες βάσης μετά την πτώση κατά 26 μονάδες βάσης την περασμένη Τετάρτη που ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον περασμένο Ιούνιο.
 
Οι αποδόσεις των 5ετών ιταλικών ομολόγων υποχώρησαν κατά 14 μονάδες βάσης, στο 2,52%, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών υποχώρησαν κατά 5 μονάδες βάσης σε 3,35%, μειώνοντας τη διαφορά τους από το γερμανικό ομόλογο αναφοράς στις 306,5 μονάδες βάσης από 317 μονάδες βάσης που βρισκόταν νωρίτερα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη
ΔΝΤ: Ανθεκτική η παγκόσμια οικονομία παρά τις πληθωριστικές πιέσεις