Η Apple μειώνει την παραγωγή των iPhoneXR

Το iPhoneXR που πρόσφατα κυκλοφόρησε η Apple ίσως δεν χρειαστεί έναν επιπλέον γύρο παραγωγής προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή. Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει ζητήσει να διατηρήσουν οι κατασκευαστικοί του συνεργάτες, Foxconn και Pegatron τις γραμμές παραγωγής στις 45 και να μην τις επεκτείνουν στις 60, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, αναφέρει δημοσίευμα του Nikkei, επικαλούμενο πηγές που ισχυρίζονται ότι έχουν γνώση των σχεδίων της εταιρείας. Η κίνηση αυτή θα μειώσει την συνολική δυνατή παραγωγή iPhone XR κατά 100.000 τεμάχια την ημέρα μέσα στους επόμενους μήνες, σύμφωνα με το δημοσίευμα. 
 
Το iPhoneXR της Apple είναι το τρίτο μοντέλο που αποκάλυψε η εταιρεία τον Σεπτέμβρη. Η συσκευή μοιάζει με ένα πιο ακριβό iPhone XS και iPhone XS Max, αλλά διαθέτει μια φθηνότερη οθόνη LCD, αντί για την οθόνη OLED που θα έβρισκε κανείς στα πιο ακριβά μοντέλα. Και με την αρχική τιμή να βρίσκεται στα 749 δολάρια, είναι το πιο προσιτό νέο iPhone στα ράφια των καταστημάτων.
 
Η απόφαση της εταιρείας να μην επεκτείνει τις γραμμές παραγωγής δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα προκληθούν προβλήματα. Είναι πιθανό ότι η ζήτηση για το iPhone XR δεν συμβαδίζει με τις προσδοκίες της Apple. Βέβαια, η ακριβής αιτία της απόφασης της εταιρείας είναι δύσκολο να προσδιοριστεί. Είναι πιθανό, για παράδειγμα, ότι η γενικότερη ζήτηση των iPhone είναι μειωμένη και η Apple περιορίζει το κόστος παραγωγής. Είναι επίσης πιθανό ότι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν άλλα iPhone, οδηγώντας την Apple να αλλάξει το αρχικό της σχέδιο.
 
Σύμφωνα με μια πηγή του Nikkei, η απόφαση της Apple να μειώσει την παραγωγή του iPhone XR συνοδεύτηκε με μια επιπρόσθετη παραγγελία 5 εκατ. συσκευών για τα παλαιότερα μοντέλα της, iPhone 8 και iPhone 8 Plus. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ζήτηση είναι ακόμα ισχυρή για αυτά τα μοντέλα.
 
Το δημοσίευμα συσχετίζει την πρόσφατη απόφαση της Apple με την ανακοίνωση της εταιρείας την προηγούμενη εβδομάδα, όπου αναφερόταν ότι θα σταματήσει να παρέχει τα νούμερα των πωλήσεων των συσκευών της στα έσοδα τριμήνου, κάνοντάς το ακόμα πιο δύσκολο το να καθοριστεί η επιτυχία του κάθε μεμονωμένου μοντέλου.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com
 

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ