Η κυριαρχία της Silicon Valley φτάνει στο τέλος της

Ο συνιδρυτής της PayPal, Peter Thiel, θεωρεί ότι η ηγετική θέση της Silicon Valley στο πεδίο της τεχνολογικής καινοτομίας ίσως φτάνει στο τέλος της.

Μιλώντας στο συνέδριο DealBook των New York Times την περασμένη Πέμπτη, ο Thiel είπε ότι η Silicon Valley έχει αρχίσει να απομονώνεται υπερβολικά στον εαυτό της και να υποκύπτει στην αγελαία, μονομερή σκέψη. Το αποτέλεσμα; Ίσως σύντομα να πάψει να είναι σε θέση να προωθεί την «πρωτοποριακή καινοτομία».

«Υπάρχει η αίσθηση ότι η επίδραση της δικτύωσης που ανέδειξε τη Silicon Valley σε αυτό που όλοι γνωρίσαμε έχει αρχίσει να γίνεται χαοτική» είπε. «Δεν έχουμε πλέον να κάνουμε με τη σοφία του πλήθους, αλλά με την τρέλα του».

Ο Thiel προσέθεσε ότι πιστεύει πως η Silicon Valley μοιάζει με «μονοκομματικό κράτος» και εισέρχεται σταδιακά «στην αρχή του τέλους της».

Δεν είναι μόνο η Silicon Valley το πρόβλημα. Ο Thiel λέει ότι η καινοτομία που βασίζεται στο μοντέλο του καταναλωτικού διαδικτύου αρχίζει να επιβραδύνεται. Για 25 χρόνια, το μοντέλο αυτό κυριάρχησε παντού, αλλά πλέον ο ίδιος θεωρεί ότι «ίσως να μην υπάρχουν πλέον πολλές μεγάλες τομές στο καταναλωτικό διαδίκτυο» καθώς «όλες οι μεγάλες ιδέες έχουν πλέον δοκιμαστεί».

Επενδυτικά, ο Thiel φαίνεται να πιστεύει πολύ στη βιοτεχνολογία, το blockchain, τα κρυπτονομίσματα, την κάνναβη, και τα data analytics.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής έχει ήδη απομακρυνθεί από τη Silicon Valley, έχοντας μεταφέρει το σπίτι και το γραφείο του στο Λος Άντζελες. Τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών του, Mithril Capital, μετέφερε την έδρα της στο Όστιν του Τέξας.

Συνολικά, ο Thiel δεν πιστεύει ότι η Silicon Valley επιφυλάσσει πολλές θετικές εκπλήξεις στο μέλλον. «Σε συγκριτική βάση, πιστεύω ότι πρέπει να επενδύουμε περισσότερο εκτός της Silicon Valley παρά εντός της».

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές