H μαροκινή «όαση» του Τσώρτσιλ προς πώληση

Η κυβέρνηση σχεδιάζει το επόμενο έτος να πουλήσει το 51% της La Mamounia Hotel, ένα πρώην ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο Παλάτι του Μαρακές που έχει δεχτεί εδώ και δεκαετίες ηγέτες όπως ο Charles de Gaulle και ελίτ του Χόλιγουντ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Η κυβέρνηση αναμένεται να καθορίσει μια ελάχιστη τιμή και να καλέσει για προσφορές μέσα στο 2019, σύμφωνα με μια από τις πηγές. Το μερίδιο της πλειοψηφίας κατέχει αυτή τη στιγμή από το μονοπώλιο κρατικών σιδηροδρόμων, ενώ οι μειοψηφικοί μέτοχοι περιλαμβάνουν το κρατικό ταμείο διαχείρισης επενδύσεων Caisse de Depot et de Gestion (CDG) και το δημοτικό συμβούλιο του Μαρακές.

Το ξενοδοχείο ήταν από καιρό κερδοφόρα επιχείρηση, αλλά είχε σταματήσει να διανέμει μερίσματα στους μετόχους για οκτώ έως δέκα χρόνια το 2017, κυρίως λόγω της αποπληρωμής των δανείων που ελήφθησαν για να χρηματοδοτήσουν μια μεγάλη ανακαίνιση, δήλωσε ο δήμαρχος του Μαρακές Mohamed Larbi Belkaid σε τηλεφωνική συνέντευξη.

"Πρόκειται για ένα εικονικό ιστορικό ορόσημο για το Μαρακές και για την παγκόσμια ξενοδοχειακή βιομηχανία", ανέφερε ο ίδιος.
 

Το La Mamounia, το οποίο ανακηρύχθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 ως ένα από τα "7 πιο ιστορικά σημαντικά ξενοδοχεία στον κόσμο" από το περιοδικό Interior Design Architectural Digest, έχει ένα ιστορικό παρελθόν. Το παλάτι της Art Deco ήταν ένα από τα αγαπημένα του Τσώρτσιλ, ο οποίος, σύμφωνα με το περιοδικό, το περιέγραψε κάποτε στο Franklin Roosevelt ως "ένα από τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου".

Τα δωμάτια του ξενοδοχείου ξεκινούν από περίπου 600 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ενώ οι σουίτες μπορούν να ανέβουν περίπου στα 5.530 ευρώ το βράδυ. Μια παραδοσιακή μαροκινή βίλα, πηγαίνει για περίπου 6.500 ευρώ ανά διανυκτέρευση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου.
 

 

Το 95 ετών παλάτι που ήταν ένα γαμήλιο δώρο στον πρίγκιπα Αλ Μαμούν από τον πατέρα του, χρησίμευσε ως σκηνικό για ταινίες όπως "Ο άνθρωπος που γνώριζε πάρα πολλά" του Hitchcock και "Αλέξανδρος", του Oliver Stone.

Το ξενοδοχείο, η άλλοτε ναυαρχίδα της της βιομηχανίας φιλοξενίας πολυτελείας του Μαρόκου, έχει δει το άστρο του να σβήνει τα τελευταία χρόνια - θύμα της προώθησης το γραφικού Μαρακές, με τις αυξανόμενες συνδέσεις με τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, ως προορισμός για όλο το χρόνο για μια ευρύτερη ποικιλία τουριστών.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr 

Δειτε Επισης

Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη
ΔΝΤ: Ανθεκτική η παγκόσμια οικονομία παρά τις πληθωριστικές πιέσεις
Όλι Ρεν: Οι γεωπολιτικές εντάσεις απειλούν τη μείωση των επιτοκίων
Τα υψηλότερα από τα τέλη του 2021 τα κέρδη της Goldman Sachs
Η BP μείωσε 10% τους εργαζόμενους στον τομέα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Αξιοποίηση ρωσικών «παγωμένων» κεφαλαίων συζητούν ΔΝΤ - Παγκόσμια Τράπεζα
Παγκόσμια Τράπεζα: Αυξάνεται το χάσμα πλουσίων και φτωχών χωρών
Οι εισοδηματικές ανισότητες αυξάνονται στις χώρες που δανείζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Πετρέλαιο: Σε πτώση οι τιμές παρά την απειλή πολέμου
Πού θα κριθεί η αντίδραση των αγορών στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή