Η βρετανική αλυσίδα Debenhams κλείνει 50 καταστήματα

Η βρετανική αλυσίδα λιανικού εμπορίου Debenhams ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει 50 από τα καταστήματά της εντός τριών έως πέντε ετών, μια κίνηση που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο 4.000 θέσεις εργασίας σύμφωνα με εκτιμήσεις του βρετανικού Τύπου.

Όπως και άλλες εταιρίες του λιανεμπορίου, ο όμιλος υφίσταται τον ανταγωνισμό του ηλεκτρονικού εμπορίου. Σήμερα ανακοίνωσε καθαρές ζημίες 491,5 εκατ. λιρών (555 εκατ. ευρώ), που αποτελεί ποσό ρεκόρ, για την ετήσια χρήση της έως την 1 Σεπτεμβρίου, συγκριτικά με κέρδη 59 εκατ. κατά την προηγούμενη χρήση.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Debenhams τόνισε σε ανακοίνωσή της ότι «θα λάβει κρίσιμης σημασίας μέτρα για την παραγωγή ρευστότητας, μείωση του χρέους και αναδιαμόρφωση του χαρτοφυλακίου καταστημάτων».

Η εταιρία, που έχει ιστορία άνω των 200 ετών, είχε ήδη ανακοινώσει ότι σχεδίαζε να κλείσει 10 καταστήματα. Σήμερα, εξήγησε ότι ο αριθμός των σημείων πώλησης που θα κλείσουν θα πρέπει «να φθάσει τα 50 μέσα στα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια». Δεν έδωσε λίστα με τα καταστήματα που επηρεάζονται, ανακοινώνοντας απλά ότι πρόκειται για αυτά που υποαποδίδουν.

Ο βρετανικός Τύπος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, εκτίμησε ότι περίπου 4.000 εργαζόμενοι μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους σε αυτό το πλαίσιο της σοβαρής αναδιάρθρωσης.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους