Συμφωνία €1,5 εκατ. για νεανική επιχειρηματικότητα υπέγραψαν Sparkasse Bank Makedonija - ΕΕ

Η Sparkasse Bank Makedonija και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων υπέγραψαν την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου συμφωνία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την Απασχόληση και την Κοινωνική Καινοτομία (EaSI), ύψους €1,5 εκατ., που θα διατεθούν για την υποστήριξη νέων επιχειρήσεων, ανακοίνωσε την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου η Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος, η Sparkasse θα διαθέσει οικονομικές εγγυήσεις για να στηρίξει την ανάπτυξη νέων και φιλόδοξων επιχειρηματιών που επιθυμούν να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση και χρειάζονται οικονομικούς πόρους για να το κάνουν. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ονομάζεται "βήμα - βήμα" είναι το πρώτο πλήρες πρόγραμμα επιτάχυνσης του είδους αυτού, με δυνατότητα δανεισμού μέχρι € 25.000 και παροχή εκπαίδευσης, υποστήριξης και καθοδήγησης και εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα της Κομισιόν για την απασχόληση που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2015 και αποσκοπεί στην υποστήριξη του στόχου της ΕΕ για υψηλού επιπέδου απασχόληση, κατάλληλη κοινωνική προστασία, καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, η Μαριάν Τάισεν Επίτροπος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις, τις Δεξιότητες και την Κινητικότητα της Εργασίας, δήλωσε ότι "οι νέοι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν συχνά δυσκολίες πρόσβασης σε πιστώσεις από παραδοσιακές τραπεζικές πηγές. Με τη βοήθεια οικονομικών εγγυήσεων από το Πρόγραμμα της ΕΕ για την Απασχόληση και την Κοινωνική Καινοτομία, η Sparkasse θα προσφέρει δάνεια εκκίνησης για επιχειρήσεις με μειωμένο επιτόκιο και λιγότερες απαιτήσεις εξασφάλισης. Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η Κομισιόν προωθεί την απασχόληση και την κοινωνική ένταξη".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες