Tα πιο ακριβά φαγητά του κόσμου

To «ακριβό φαγητό» μεταφράζεται διαφορετικά από τον καθένα ξεχωριστά. Για μερικούς ακριβός θεωρείται ο σολωμός, για άλλους οι τρούφες. Στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχει μια ολόκληρη σειρά προϊόντων με πολύ ακριβές ετικέτες.

Το Bright Side σας προσφέρει την ευκαιρία να ρίξετε μια ματιά στα δέκα πιο ακριβά προϊόντα διατροφής στον κόσμο. Δείτε παρακάτω τη λίστα:

KOPI LUWAK COFFEE
Παράγεται από τα κόπρανα μιας αγριόγατας στην Ινδονησία και διαθέτει πλούσιο άρωμα και εξαιρετική γεύση. Το κόστος του κυμαίνεται από 250 έως 1.200 δολάρια ανά κιλό και αυτό που τον καθιστά τόσο ακριβό είναι η διαδικασία παραγωγής του
 

 

WHITE PEARL ALBINO CAVIAR
Ένα κιλό από αυτό το χαβιάρι θα σας κοστίσει περίπου 8.500 δολάρια. Πρόκειται για ένα είδος μεγάλου ψαριού που ζει στην Κασπία Θάλασσα. Το κόστος του χαβιαριού είναι τόσο υψηλό λόγω του γεγονότος ότι τα αυγά από το ψάρι αυτό είναι πολύ σπάνια.
 




ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΦΩΛΙΕΣ ΧΕΛΙΔΟΝΙΩΝ
Η σούπα των χελιδονιών είναι μαγειρεμένη σχεδόν εξ ολοκλήρου από το σάλιο τους, χωρίς προσθήκες ενός ξένου υλικού. Και σήμερα αποτελούν ένα must συστατικό για την κινεζική κουζίνα, ωστόσο το κόστος αυτής της «λιχουδιάς» μπορεί να αγγίξει περίπου τα 3.000 δολάρια ανά κιλό.
 



ΣΑΦΡΑΝ
Το κόστος αυτού του καρυκεύματος μπορεί να κυμανθεί από 400 έως 1.000 δολάρια ανά κιλό, κι αυτό γιατί το σαφράν μπορεί να καλλιερθηθεί μόνο επτά ημέρες το χρόνο και συγκεκριμένα το φθινόπωρο.
 



ΛΕΥΚΗ ΤΡΟΥΦΑ
Η υψηλή τιμή της λευκής τρούφας είναι αποτέλεσμα των εξαιρετικά ειδικών συνθηκών που απαιτούνται για την ανάπτυξή της, καθώς και των ειδικών μεθόδων συλλογής και συντήρησής της – εκτός από την εξαιρετική γεύση και το άρωμά της. Στην Ευρώπη, 1 κιλό λευκής τρούφας κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ (2.100 δολάρια).
 



AYAM CEMANI BLACK CHICKEN (ΜΑΥΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ)
Το κοτόπουλο Ayam Cemani εκτρέφεται στην Ινδονησία και δεν εξάγεται σε χώρες του εξωτερικού προκειμένου να μην εξαπλωθεί η γρίπη των πτηνών. Αυτή η φυλή πουλερικών είναι τόσο σπάνια που ένα κοτόπουλο κοστίζει περίπου 200 δολάρια στην Ινδονησία.
 


JAPANESE WAGYU STEAKS
Οι μπριζόλες Wagyu, φτιαγμένες από ιαπωνικό βοδινό κρέας, είναι μια από τις πιο γευστικές και ακριβότερες λιχουδιές στον κόσμο. Στην Ιαπωνία, το κόστος ενός κιλού από αυτό το κρέας μπορεί να φτάσει τα 450 δολάρια.

 



DRY-CURED IBERIAN HAM
Το Jamón Ibérico, που παράγεται στην Ισπανία, είναι το πιο ακριβό ζαμπόν στον κόσμο. Στην Ισπανία, ο ιβηρικός χοίρος τρέφεται αποκλειστικά με βελανίδια και πράσινο. Το κόστος ενός κιλού από αυτό το ζαμπόν μπορεί να φτάσει τα 392 δολάρια.
 


MOOSE CHEESE
Ένα από τα πιο ακριβά τυριά στον κόσμο είναι το moose cheese, το οποίο παράγεται μόνο στο αγρόκτημα Moose House της Σουηδίας. Έχει λευκό χρώμα και η εμφάνισή του θυμίζει φέτα. Το κόστος του είναι περίπου 1.000 ευρώ ανά κιλό, ενώ πωλείται γενικότερα σε πολύ περιορισμένες ποσότητες.
 


ΜΠΛΕ ΜΠΑΝΑΝΑ
Kι όμως αυτή η – μπλε – μπανάνα μπορεί να σας κοστίσει 3,500 δολάρια. Καλλιεργούνται στη Χαβάη και θεωρείται ακριβό φρούτο καθώς είναι σπάνιο.
 


ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές