Porsche: Ενοικιάσεις πολυτελών αυτοκινήτων με στόχο τους Millennials

Η Porsche, όπως μεταδίδει το Bloomberg, εξετάζει εναλλακτικές προς την παραδοσιακή ιδιοκτησία αυτοκινήτου, προσθέτοντας πιλοτικά προγράμματα και στις δύο ακτές των ΗΠΑ που στοχεύουν σε νέους Αμερικανούς για τους οποίους η ιδέα της κατοχής αυτοκινήτου είναι -στην καλύτερη περίπτωση- «ρευστή». 
 
Ο κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων σχεδιάζει να προσφέρει καθημερινές ή εβδομαδιαίες ενοικιάσεις των διάσημων σπορ αυτοκινήτων του για τους οδηγούς της Ατλάντα, καθώς και διαμοιρασμό αυτοκινήτων στο Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες, μέσω μιας συνεργασίας με τη νεοφυή επιχείρηση Turo. Πρόκειται για μια πλατφόρμα για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που θέλουν να νοικιάσουν τα οχήματα τους.
 
Η συγκεκριμένη υπηρεσία βραχυπρόθεσμης ενοικίασης στην Ατλάντα, με την επωνυμία Porsche Drive, βασίζεται σε ένα πρόγραμμα συνδρομής που η εταιρεία ξεκίνησε πέρυσι. Η πρωτοβουλία επιτρέπει στους καταναλωτές να οδηγήσουν για τέσσερις ώρες μια Macan, μία 718 Cayman ή μια Boxster, πληρώνοντας μόλις 269 δολάρια. Μάλιστα, αν διαθέσει κανείς 2.909 δολάρια, μπορεί να γίνει ο «ιδιοκτήτης» μιας 911 για μια εβδομάδα. Στην τιμή περιλαμβάνεται και υπηρεσία παράδοσης του οχήματος στον οδηγό εντός δύο ωρών από την παραγγελία.
 
Η Porsche, η οποία ανήκει στη Volkswagen, προσπαθεί να προσεγγίσει τους millennials, καθώς και τους οδηγούς της Generation Z, οι συνήθειες των οποίων έχουν διαμορφωθεί από εταιρείες όπως η Lyft, η Uber και η Airbnb.
 
Και δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που το κάνει αυτό. Νωρίτερα φέτος, η BMW και η Mercedes-Benz ξεκίνησαν προγράμματα συνδρομής αυτοκινήτων στα οποία οι πελάτες έχουν πρόσβαση σε διάφορα οχήματα. Ένα άλλο παρεμφερές πρόγραμμα προσφέρει η Cadillac, η οποία ανήκει στη General Motors και ξεκίνησε την υπηρεσία συνδρομής Book τον περασμένο Ιανουάριο. Τέλος, υπάρχει και το πρόγραμμα Care της Volvo, το οποίο συνδυάζει μίσθωση, ασφάλεια και συντήρηση με μία μηνιαία πληρωμή.
 
«Θέλουμε να προσφέρουμε μια επιπλέον επιλογή στο πώς οι άνθρωποι μπορούν να δοκιμάσουν τη συγκίνηση της οδήγησης μιας Porsche», δήλωσε ο Klaus Zellmer, επικεφαλής της Porsche Cars Βορείου Αμερικής. «Οι καταναλωτές θέλουν να έχουν πολλές επιλογές» τόνισε.
 
Μέσα από τη συνεργασία με την Turo – η οποία φέρει το όνομα Porsche Host – οι ιδιοκτήτες της Porsche στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ που βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα διαμοιρασμού θα επισκεφθούν τη δοκιμαστική πίστα της εταιρείας στο Λος Άντζελες και θα εκπαιδευθούν στα πιο δύσκολα σημεία της οδήγησης μιας Porsche. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 8 Οκτωβρίου.
 
Η πλατφόρμα Turo διαθέτει 288.000 καταχωρήσεις αυτοκινήτων στην ιστοσελίδα της και σχεδόν 8 εκατομμύρια μέλη. Λειτουργεί σε 56 χώρες και σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ εκτός από τη Νέα Υόρκη. Η Porsche είναι η τέταρτη πιο περιζήτητη μάρκα στην Turo τα τελευταία τρία χρόνια, πίσω από την BMW, την Tesla και τη Mercedes.
 
Πολλοί χρήστες είναι λάτρεις των αυτοκινήτων και χρησιμοποιούν την υπηρεσία ως ένα εκτεταμένο test drive προτού προχωρήσουν σε κάποια αγορά. Η πλατφόρμα επιτρέπει επίσης στους χρήστες να αποκτήσουν πιο ακριβά μοντέλα, ενοικιάζοντας το αυτοκίνητό τους μερικές ημέρες τον μήνα, δήλωσε ο Steve Webb, εκπρόσωπος της Turo.
 
«Όταν ξεκινήσαμε το 2010, οι περισσότεροι κατασκευαστές πίστευαν ότι η πρωτοβουλία αυτή θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις», ανέφερε. «Εν τέλει, όμως, η μερική, προσωρινή ιδιοκτησία μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να κατέχουν ένα αυτοκίνητο».
 
Δείτε ακόμη: Για ποιον λόγο η Porsche αποφάσισε να επενδύσει σε μια κροατική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών supercars.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com
 

Δειτε Επισης

Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους