Μια πιο διεκδικητική Ευρώπη προτείνει η Μέρκελ

Η Angela Merkel "σφράγισε" την επιστροφή της στην πολιτική δράση μετά τις διακοπές, με μια έκκληση προς την Ευρώπη να διεκδικήσει τα συμφέροντά της πιο δυναμικά, καθώς ο πρόεδρος Donald Trump δημιουργεί "τρύπες" στην παγκόσμια τάξη.

Στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη παγκόσμια ευθύνη, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της αμυντικής πολιτικής. Καθώς ο Trump επιτίθεται στην οικονομική ικανότητα της Γερμανίας και επιδιώκει έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, ενώ η Ιταλία συγκρούεται με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τη μετανάστευση, η Μέρκελ ωθείται για μια ακόμα φορά σε κεντρικό ρόλο στην Ευρώπη.

Λίγο μετά τη φιλοξενία που η Merkel προσέφερε στον παλαιό της αντίπαλο, Vladimir Putin στη Γερμανία, έκανε μια στάση στο Αζερμπαϊτζάν το Σαββατοκύριακο για να στηρίξει την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου που σήμαινε αντίβαρο στα ρωσικά αποθέματα. Αυτή την εβδομάδα, η Merkel ταξιδεύει σε τρεις αφρικανικές χώρες για να προωθήσει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη ως έναν τρόπο με τον οποίο αναμένεται να περιοριστεί η μετανάστευση στην Ευρώπη. Αναμένεται να μιλήσει με τον Πρόεδρο Emanuel Macron στο Παρίσι τον επόμενο μήνα σχετικά με τις προτάσεις για ενίσχυση της ευρωζώνης.

"Πρέπει να αναλάβουμε περισσότερη ευθύνη", δήλωσε η Merkel την Κυριακή στη συνέντευξη της στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ARD. "Για τη Γερμανία, αυτό σημαίνει εμπιστοσύνη στην Ευρώπη. Έχουμε το μεγάλο καθήκον να καταστήσουμε αυτήν την Ευρώπη έναν ισχυρό παράγοντα στον κόσμο, να διασφαλίσουμε την ευημερία, την ειρήνη και την ελευθερία».

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Ε.Ε.: Στο μικροσκόπιο η κινεζική αγορά ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας