Δυσαρέσκεια Τραμπ με Βρυξέλλες, καθυστερήσεις στις επαφές για το εμπόριο

Δυσαρέσκεια για την ελλιπή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο την άμβλυνση των εμπορικών διενέξεων μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, φαίνεται πως εκφράζει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται δύο Γερμανούς αξιωματούχους, η Ουάσιγκτον πιέζει τις Βρυξέλλες, προκειμένου οι τελευταίες να επιταχύνουν την πορεία των σχετικών διαδικασιών.

Οι ομάδες εργασίας των δύο πλευρών, συγκροτήθηκαν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, με τους Αμερικανούς να επιζητούν «γρήγορα αποτελέσματα».

Τραμπ και Γιούνκερ, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον, συμφώνησαν στην έναρξη ενός διαλόγου, με στόχο τη σταδιακή μείωση όλων των δασμών στις εισαγωγές προϊόντων.

Οι ίδιες πηγές, μιλώντας στο Reuters, θέτουν ένα χρονοδιάγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει την επίτευξη συμφωνίας έως τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019.

Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, έχει συμφωνηθεί η διεξαγωγή τουλάχιστον 1.000 συναντήσεων, οι οποίες θα αποσκοπούν την ενδυνάμωση των διμερών εμπορικών δεσμών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να επιβάλλει νέους δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα, ενόσω βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες εστιάζουν στη σταδιακή μείωση των πρόσφατων μέτρων σε χάλυβα, αλουμίνιο και άλλα προϊόντα.
 
Η πρώτη συνάντηση των ομάδων εργασίας έχει αναβληθεί για μετά την ολοκλήρωση των θερινών διακοπών, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει εκνευρισμό στις ΗΠΑ.
 
«Ξέρουμε ότι η κυβέρνηση Τραμπ πιέζει δραστικά για ένα σύντομο χρονοδιάγραμμα με γρήγορα αποτελέσματα» τόνισε προσφάτως, ο Στέφαν Μάιερ, μέλος της Γερμανικής Ένωσης Βιομηχανιών. «Εμείς θέλουμε μία ολοκληρωμένη συμφωνία, η οποία θα εκτείνεται και πέραν των δασμών» έσπευσε να προσθέσει, απορρίπτοντας τη βιασύνη των ΗΠΑ.

naftemporiki.gr
 

Δειτε Επισης

Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται