Η κούρσα του 5G έχει ξεκινήσει

Η Κίνα φαίνεται να κερδίζει τις ΗΠΑ στην κούρσα για την οικοδόμηση ενός ταχύτερου πανεθνικού ασύρματου δικτύου που θα χρησιμοποιεί τεχνολογία 5G, η οποία θεωρείται ως το μέλλον του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας. 
 
Αν οι ΗΠΑ δεν κινηθούν ταχύτερα, θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση ως προς τη δημιουργία νέων εταιρειών που θα κυριαρχούν σε αυτόν τον αναδυόμενο κλάδο.
 
Αυτό είναι το συμπέρασμα της γνωστής εταιρείας συμβούλων Deloitte Consulting, η οποία δημοσιοποίησε μια έκθεση για το 5G την περασμένη Τρίτη. Στην έκθεση, τονίζονται τα οφέλη από την αποκαλούμενη «επίδραση του δικτύου δεδομένων», στα πλαίσια της οποίας η πρώιμη εξασφάλιση ηγετικής θέσης σε νέες αγορές μεταφράζεται σε περισσότερους χρηστές που παράγουν περισσότερα δεδομένα. Το γεγονός αυτό συμβάλλει στη βελτίωση των υπηρεσιών και στην προσέλκυση περισσότερων χρηστών.
 
«Συνεπώς, οι χώρες που θα υιοθετήσουν πρώτες το 5G αναμένεται να αποκομίσουν δυσανάλογα πολλά οφέλη μακροοικονομικής φύσεως, σε σχέση με τις χώρες που θα μείνουν πίσω στην κούρσα» τονίζουν οι συγγραφείς της έκθεσης.
 
Δεν είναι σαφές, πάντως, κατά πόσο αυτός ο ισχυρισμός ανταποκρίνεται στα δεδομένα που έχουμε από την πρόσφατη ιστορία του κλάδου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγήθηκαν της ανάπτυξης του διαδικτύου και του ασύρματου 4G, αλλά τελικά η Alibaba κατάφερε να φτάσει τη Google, η Uber είναι αντιμέτωπη με την ανταγωνίστρια Didi Chuxing, και πάει λέγοντας.
 
Οι αμερικανικές εταιρείες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ως προς τον ανταγωνισμό με την Κίνα στον χώρο του 5G. Η ελπίδα τους είναι να πείσουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιταχύνει κάπως τα πράγματα, αφαιρώντας τα εποπτικά εμπόδια σε τοπικό και πολιτειακό επίπεδο ως προς την εξασφάλιση αδειοδότησης για τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους, μικρότερους σταθμούς μετάδοσης που απαιτούνται για το 5G.
 
Ο σύνδεσμος των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, CTIA, εκτιμά ότι ο αριθμός των σχετικών σταθμών πρέπει να υπερ-διπλασιαστεί από 325.000 σε 800.000.
 
Και μια άλλη ένδειξη της σημασίας του 5G για τις εταιρείες είναι το γεγονός ότι η T-Mobile και η Sprint επικαλέστηκαν την ανάγκη επιτάχυνσης της ανάπτυξης του 5G ως έναν από τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν να συγχωνευθούν.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

UBS: Ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός στρέφεται στις ΗΠΑ για εξαγορές και συγχωνεύσεις
Θύμα κυβερνοεπίθεσης το ΔΝΤ-Παραβιάστηκαν έντεκα λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Κίνα: Αύξηση στις τιμές των πλείστων κεφαλαιακών αγαθών-Πάνω και οι τιμές του χοιρινού κρέατος
ΗΠΑ: Βουτιά της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη
Swisscom: Εξαγορά της Vodafone Italia έναντι €8 δισ.
Χούθι: Θα διευρυνθούν οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία
Ελαφρά ανάκαμψη της κατανάλωση στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο
Hilton Worldwide Holdings: Εξαγόρασε το εμπορικό σήμα της Graduate Hotels έναντι $210 εκατ.
Άνοδος 2,8% για τιμές του αργού
Η άνοδος στην Ευρώπη οδηγεί τις μετοχές στις διεθνείς αγορές σε νέα υψηλά επίπεδα