Έτσι θα μάθετε πόσο χρόνο ξοδεύετε σε Facebook και Instagram

Γνωρίζετε ήδη ότι ίσως ξοδεύετε πολύ χρόνο στο Facebook ή το Instagram. Κι αν είστε περίεργοι να ξέρετε ακριβώς πόση ώρα αφιερώνετε στις πλατφόρμες, ένα νέο εργαλείο μπορεί να σας βοηθήσει να το μάθετε. Όμως, η απάντηση που θα λάβετε μπορεί και να μην σας αρέσει. 
 
Το Facebook σχεδιάζει μια νέα λειτουργία που ονομάζεται “Your Time on Facebook” («Ο χρόνος σας στο Facebook») και θα σας ενημερώνει πόση ακριβώς ώρα περνάτε πατώντας «μου αρέσει» σε αναρτήσεις, παρακολουθώντας βίντεο, και συζητώντας περί πολιτικής στην πλατφόρμα.
 
Η λειτουργία προστίθεται σταδιακά στις επιλογές των περισσότερων χρηστών, ενώ αναμένεται το πλήρες λανσάρισμά της μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.
 
«Θέλουμε ο χρόνος που ξοδεύουν οι άνθρωποι στο Facebook και το Instagram να είναι ηθελημένος και θετικός, και να εμπνέει», ανέφερε η εταιρεία σε μια ανακοίνωσή της όπου αναγγέλθηκε η συγκεκριμένη λειτουργία. «Η ελπίδα μας είναι ότι αυτά τα εργαλεία θα δώσουν στους ανθρώπους περισσότερο έλεγχο ως προς τον χρόνο που περνούν στις πλατφόρμες μας και επίσης θα ενθαρρύνουν τις συζητήσεις μεταξύ γονέων και εφήβων σχετικά με τις διαδικτυακές συνήθειες που είναι κατάλληλες γι’ αυτούς».
 
Η λειτουργία αυτή, τουλάχιστον αρχικά, επικεντρώνεται αποκλειστικά σε χρήστες κινητών τηλεφώνων και δεν φαίνεται να είναι διαθέσιμη σε χρήστες που έχουν πρόσβαση στο Facebook ή το Instagram μέσω desktop ή φορητού υπολογιστή.
 
Εάν διαπιστώσετε ότι το Facebook απορροφά υπερβολικά μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου σας, το κοινωνικό δίκτυο προσφέρει επίσης εργαλεία που σας βοηθούν να περιορίσετε τη χρήση, συμπεριλαμβανομένων των ειδοποιήσεων όταν έχετε περάσει περισσότερο από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα σε οποιαδήποτε εφαρμογή, και καθημερινών υπενθυμίσεων για το πόση ώρα περάσατε κατά την περιήγησή σας την προηγούμενη μέρα.
 
Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία, μεταβείτε στη σελίδα ρυθμίσεων οποιασδήποτε από τις δύο εφαρμογές. Οι χρήστες του Instagram θα κλικάρουν στο «Η δραστηριότητά σας» ενώ οι χρήστες του Facebook θα πατήσουν στο «Ο χρόνος σας στο Facebook». Ένας πίνακας ελέγχου, που εμφανίζει τον μέσο χρόνο σας στη συγκεκριμένη συσκευή, θα εμφανιστεί στην κορυφή της σελίδας. Πατήστε σε οποιαδήποτε μπάρα για να δείτε τον συνολικό χρόνο σας για τη συγκεκριμένη ημέρα.
 
Δεν είναι τέλειο το σύστημα ακόμη. Η εφαρμογή παρακολουθεί μόνο τη χρήση ανά συσκευή, οπότε αν κάνετε check in από πολλές συσκευές μέσα στην ημέρα θα είναι πιο δύσκολο να παρακολουθείτε για πόση ώρα χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα. Η εταιρεία, ωστόσο, ελπίζει ότι αυτή η λειτουργία μπορεί να γίνει ένας τρόπος ώστε να παραμείνουν εκείνοι οι χρήστες που θα μπορούσαν διαφορετικά να τερματίσουν τους λογαριασμούς τους φοβούμενοι ότι ξοδεύουν πολύ χρόνο στις δύο εφαρμογές.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com
 

Δειτε Επισης

UBS: Ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός στρέφεται στις ΗΠΑ για εξαγορές και συγχωνεύσεις
Θύμα κυβερνοεπίθεσης το ΔΝΤ-Παραβιάστηκαν έντεκα λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Κίνα: Αύξηση στις τιμές των πλείστων κεφαλαιακών αγαθών-Πάνω και οι τιμές του χοιρινού κρέατος
ΗΠΑ: Βουτιά της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη
Swisscom: Εξαγορά της Vodafone Italia έναντι €8 δισ.
Χούθι: Θα διευρυνθούν οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία
Ελαφρά ανάκαμψη της κατανάλωση στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο
Hilton Worldwide Holdings: Εξαγόρασε το εμπορικό σήμα της Graduate Hotels έναντι $210 εκατ.
Άνοδος 2,8% για τιμές του αργού
Η άνοδος στην Ευρώπη οδηγεί τις μετοχές στις διεθνείς αγορές σε νέα υψηλά επίπεδα