Η Deutsche Bank ΗΠΑ δεν πέρασε τα τεστ αντοχής της Fed

Η θυγατρική του γερμανικού κολοσσού Deutsche Bank στις ΗΠΑ  (DB USA) απέτυχε να περάσει τα τεστ αντοχής της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) λόγω «εκτεταμένων και κρίσιμων αδυναμιών» στην διαχείριση κινδύνων, δήλωσε την Πέμπτη η Fed.
 
Παράλληλα, η Fed πέρασε υπό όρους στις αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες Goldman Sachs και Morgan Stanley, παρά το ότι τα κεφαλαιακά τους αποθέματα υποχώρησαν κάτω από τα απαιτούμενα επίπεδα, διότι αυτή η υποχώρηση δεν είναι επαναλαμβανόμενη και συνδέεται με φορολογικές χρεώσεις, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι της Fed.

Ωστόσο, η Fed δεν ενέκρινε το κεφαλαιακό πλάνο της DB USA λόγω εκτεταμένων και κρίσιμων αδυναμιών σε όλο το φάσμα των πρακτικών κεφαλαιακού σχεδιασμού της τράπεζας.

Αν η DB USA κτυπηθεί από οικονομική ύφεση ή μια χρηματοπιστωτική κρίση, η περιορισμένη ικανότητα τω στοιχείων, του εσωτερικού ελέγχου, οι κακές προβλέψεις για έσοδα και ζημιές θα έθεταν την τράπεζα σε κίνδυνο, αναφέρει η έκθεση της Fed.

Οι επιπλήξεις για την Deutsche Bank, την δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, συνέβησαν καθώς μέτοχοι του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού εκφράζουν αμφιβολίες για την κατάσταση της τράπεζας.

Οι μετοχές της τράπεζας στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης υποχώρησαν σε χαμηλό διετίας.

Σημειώνεται πως οι εργασίες της Deutsche Bank στις ΗΠΑ απέτυχαν να περάσουν τα τεστ αντοχής τόσο το 2015 όσο και το 2016, αλλά φέτος ήταν η πρώτη φορά που η μητρική εταιρεία που συστάθηκε το 2016 συμμετείχε στην άσκηση.

Σε ανακοίνωσή της η DB USA αναφέρει πως εργάζεται για βελτίωση των εργασιών της, τονίζοντας πως η Fed δεν διαπίστωσε πως τα κεφάλαια θα υποχωρήσουν κάτω από τα εποπτικά όρια, αλλά δεν πέρασε ελέω «ποιοτικών λόγων».

«Η DBUSA συνεχίζει να παρουσιάζει πρόοδο σε ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων και θα συνεχίσει να κτίζει σε αυτές τις προσπάθειες και να συζητήσει εποικοδομητικά με τους επόπτες προκειμένου να πληροί τις εσωτερικές και ρυθμιστικές προσδοκίες», προσθέτει η τράπεζα.

Οι υπόλοιπες ξένες τράπεζες που συμμετείχαν στο αμερικανικό τεστ αντοχής, όπως η Barclays, η UBS, η Credit Suisse, η HSBC και η TD Bank, πέρασαν όλες.

Στον απόηχο της ισχυρής ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, η  Fed επέβαλε ένα ακόμη σκληρότερο σενάριο σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια, με παραδοχές όπως την εκτόξευση της ανεργίας στο 10%, μείωση του ΑΕΠ και επιδείνωση των χρηματοοικονομικών συνθηκών.

Ο πρώτος γύρος των αποτελεσμάτων δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα - δηλαδή το ποσοτικό τεστ – διαπίστωσε ότι ο τραπεζικός τομέας των ΗΠΑ είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια έντονη παγκόσμια ύφεση. Ωστόσο τα αποτελέσματα που αφορούν τον ποιοτικό έλεγχο εξέτασε τα κεφαλαιακά πλάνα των τραπεζών, περιλαμβανομένων επαναγορών μετοχών και πληρωμών μερισμάτων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ
Τράπεζα της Αγγλίας: Σταθερό στο 5,25% το βασικό επιτόκιο