Booking: Απειλείται η πρωτοκαθεδρία της από την Airbnb

Η Booking.com είναι η μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρεία στον κόσμο που επικεντρώνεται στη διαμονή, κάτι που η Τζίλιαν Τανς, διευθύνουσα σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας αποκαλεί «το πιο κρίσιμο κομμάτι του ταξιδιού». 
 
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, το γνωστό site, με πάνω από 20 χρόνια ιστορίας πίσω του- που ανήκει στη Booking Holdings, η οποία ελέγχει και τις Priceline, Kayak και OpenTable – έχει αρχίσει να αισθάνεται την… απειλητική ανάσα της Airbnb.
 
Τον Απρίλιο, η Booking δήλωσε ότι είχε πετύχει 5 εκατομμύρια μη ξενοδοχειακές αγγελίες– αριθμός αυξημένος κατά 27% τον περασμένο χρόνο. Η Airbnb, εντωμεταξύ, ακολουθεί με μικρή διαφορά, καθώς καταμετρά 4,85 εκατομμύρια αγγελίες.
 
Η Τανς δήλωσε ότι η εταιρεία παρατήρησε ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για κρατήσεις διαμερισμάτων και σπιτιών στα δεδομένα της, οπότε είχε ήδη αρχίσει να καταχωρεί αυτά τα είδη ακινήτων στην πλατφόρμα της, όταν η Airbnb πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή. «Είμαστε μια εξαιρετικά πελατοκεντρική εταιρεία», δήλωσε η ίδια στη συνάντηση Most Powerful Women του Fortune που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Λονδίνο.
 
Παραδέχθηκε, πάντως, ότι η Booking.com «χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμα» στο τμήμα της αγοράς των ΗΠΑ που δεν αφορά ξενοδοχεία, και όπου η Airbnb είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης.
 
Η έμφαση της Booking στο να είναι μια «εταιρεία που καθοδηγείται πρωτίστως από δεδομένα» είναι μέρος της στρατηγικής της. Η Τανς, η οποία ήταν από τις πρώτες υπαλλήλους της Booking και έγινε CEO της εταιρείας το 2016, δήλωσε ότι η εκμάθηση των λειτουργικών συστημάτων είναι ήδη έντονα ενσωματωμένη στις διαδικασίες της εταιρείας και η τεχνητή νοημοσύνη έχει «τεράστιες δυνατότητες στον χώρο του ταξιδιού».
 
Σημείωσε, τέλος, ότι αν και συχνά ο χρόνος που δαπανάται για τον προγραμματισμό των διακοπών είναι περισσότερος από τη διάρκεια των πραγματικών διακοπών, η τεχνητή νοημοσύνη έχει την «ευκαιρία να κάνει καλύτερες επιλογές για τους πελάτες».
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com
 

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ