Οι δύσκολες μέρες της Air France

Παρά το ότι ιδρύθηκε πριν από περίπου έναν αιώνα ως αερομεταφορέας για τις απομακρυσμένες αποικίες της Γαλλίας, η Air France υπήρξε για καιρό ένας από τους "καθρέπτες" της λαμπερής εικόνας της χώρας. Έχει μεταφέρει διπλωμάτες και διαπραγματευτές στο Παρίσι και στάρλετς του Χόλιγουντ στα φεστιβάλ των Καννών. Στη δεκαετία του 1960 έντυσε το πλήρωμα καμπίνας της, με συνολάκια Dior. Στη δεκαετία του '70 εισήγαγε το Concorde, το οποίο συνέδεσε το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη σε λιγότερο από τέσσερις ώρες.

Σήμερα, η γοητεία έχει εκλείψει ως επί το πλείστον, και η Air France - που πάσχει από τοξικές εργασιακές σχέσεις, φουσκωμένα λειτουργικά κόστη και λανθασμένες στρατηγικές - είναι πιο αντιπροσωπευτική των δεινών της χώρας.

Ο Jean-Marc Janaillac, διευθύνων σύμβουλος της Air France- KLM, η οποία προέκυψε από τη συγχώνευση της γαλλικής και της ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας το 2004, δήλωσε ότι θα παραιτηθεί. Έχει αντιμετωπίσει μια επώδυνη απεργία που έχει κοστίσει στον μεταφορέα πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ (480 εκατομμύρια δολάρια) από τον Φεβρουάριο, πράγμα που συνετέλεσε στην μείωση της αξίας των μετοχών κατά σχεδόν το ήμισυ, εντός του τρέχοντος έτους. Η εταιρεία, στις 15 Μαΐου, έμεινε χωρίς διοίκηση καθώς κατέρρευσε η ομάδα που διαχειριζόταν τις τύχες της, κι επελέγη το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Anne-Marie Couderc να υπηρετεί ως προσωρινή μη εκτελεστική πρόεδρος και ο γενικός οικονομικός διευθυντής Frédéric Gagey ως προσωρινός διευθύνων σύμβουλος, δηλαδή ο τρίτος επικεφαλής της επιχείρησης σε λιγότερο από δύο χρόνια.

 

 

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές