Η Barclays ξεκινάει συνεργασία με την PayPal

Η βρετανική τράπεζα Barclays και η εταιρεία ψηφιακών πληρωμών PayPal ανακοίνωσαν πως θα συνεργαστούν, σε μια προσπάθεια να συνδυάσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πελάτες τους.
 
Όπως μεταδίδει το CNBC, η συμφωνία των δύο εταιρειών προβλέπει ότι οι πελάτες της Barclays στις ΗΠΑ και στη Βρετανία θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους στο PayPal στις διαδικτυακές πλατφόρμες της τράπεζας. Την ίδια στιγμή τα προϊόντα της Barclays θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στους λογαριασμούς της PayPal.
 
H κίνηση αντανακλά σύμφωνα με το CNBC τις ανησυχίες των στελεχών της τραπεζικής βιομηχανίας ότι οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες όπως η Amazon και η Apple στις ΗΠΑ και η Alibaba στην Κίνα θα κυριαρχήσουν στην παγκόσμια αγορά πληρωμών του 1,8 τρισ. δολαρίων.
 
Τον Οκτώβριο ο CEO της Barclays, Τζες Στάλεϊ, δήλωσε πως η τραπεζική βιομηχανία πρέπει να υπερασπιστεί το πλεονέκτημα της έναντι τεχνολογικών εταιρειών όπως η Amazon και η Apple, αποκαλώντας τις ψηφιακές πληρωμές «το πεδίο μάχης του χρηματοοικονομικού τομέα την επόμενη 15ετία».
 
Νωρίτερα την Πέμπτη, η Barclays ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη προ φόρων το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, ύψους 1,7 δισ. βρετανικών λιρών (2,4 δισ. δολάρια).
 
Η Barclays δέχθηκε επιβάρυνση 1,4 δισ. στερλίνες από διακανονισμό με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και περαιτέρω 400 εκατ. για κάλυψη απαιτήσεων στη Βρετανία.
 
ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Όλι Ρεν: Οι γεωπολιτικές εντάσεις απειλούν τη μείωση των επιτοκίων
Τα υψηλότερα από τα τέλη του 2021 τα κέρδη της Goldman Sachs
Η BP μείωσε 10% τους εργαζόμενους στον τομέα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Αξιοποίηση ρωσικών «παγωμένων» κεφαλαίων συζητούν ΔΝΤ - Παγκόσμια Τράπεζα
Παγκόσμια Τράπεζα: Αυξάνεται το χάσμα πλουσίων και φτωχών χωρών
Οι εισοδηματικές ανισότητες αυξάνονται στις χώρες που δανείζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Πετρέλαιο: Σε πτώση οι τιμές παρά την απειλή πολέμου
Πού θα κριθεί η αντίδραση των αγορών στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Lufthansa: Αναστέλλει τις πτήσεις προς Αμάν, Βηρυτό, Ερμπίλ και Τελ Αβίβ
Ανάλυση Rosenberg Research: Ο χρυσός μπορεί να φτάσει στα $3.000-Η κινητήριος δύναμη