Deutsche Bank: Εγκαταλείπει τις ΗΠΑ για να εστιάσει στην Ευρώπη

Η Deutsche Bank AG ξεκινάει αυτό που μπορεί να αποκληθεί συνολική αναθεώρηση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας που δίνει δύσκολες μάχες, και λέει ότι θα επικεντρωθεί περισσότερο στους Ευρωπαίους πελάτες.
 
Το μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας θα μειώσει τις πωλήσεις και τις εμπορικές συναλλαγές του στις ΗΠΑ, θα μειώσει την επιχειρηματική χρηματοδότηση στις ΗΠΑ και την Ασία και θα επανεξετάσει σε παγκόσμια βάση τη διαχείριση των κινητών αξιών της με σκοπό την περικοπή της σχετικής δραστηριότητας, δήλωσε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη. Τα μέτρα θα οδηγήσουν σε "σημαντική μείωση" του εργατικού δυναμικού φέτος, δήλωσε η Deutsche Bank.
 
Η απόφαση καλύπτει μια νέα ματιά στις προοπτικές της επενδυτικής τράπεζας, της οποίας το μέλλον υπήρξε βασικός παράγοντας της ταραχώδους αναδιοργάνωσης του management που οδήγησε τον Christian Sewing να αναλάβει ως διευθύνων σύμβουλος αυτό το μήνα. Ένας βετεράνος της Deutsche Bank που ξεκίνησε ως μαθητευόμενος, ο Sewing επιταχύνει την ώθηση για να επικεντρώσει εκ νέου τις δραστηριότητες της τράπεζας στην ευρωπαϊκή εγχώρια αγορά και αντιστρέψει μια προσπάθεια δύο δεκαετιών να ανταγωνιστεί με τις μεγάλες εταιρίες της Wall Street που κυριαρχούν στην αστάθεια των συναλλαγών αξιογράφων.
 
«Πρέπει να δράσουμε αποφασιστικά και να προσαρμόσουμε τη στρατηγική μας», ανέφερε ο Sewing στη δήλωση του. «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, καθώς οι τρέχουσες αποδόσεις για τους μετόχους μας δεν είναι αποδεκτές». Δεν έδωσε στοιχεία για αυτές του τις αναφορές.
 
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας