Nissan και Renault σε συνομιλίες για συγχώνευση

Σε συνομιλίες βρίσκονται Renault και Nissan Motor για το ενδεχόμενο συγχώνευσης και δημιουργίας νέας αυτοκινητοβιομηχανίας που θα τελεί υπό διαπραγμάτευση ως ενιαία μετοχή. , σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.
 
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, το deal θα δώσει τέλος στην τρέχουσα «συμμαχία» τους και θα ενωθούν σε μία επιχείρηση. Αξίζει να σημειωθεί πως η Renault σήμερα έχει 43% της Nissan ενώ η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει 15% μερίδιο στη γαλλική επιχείρηση. Ο Carlos Ghosn, πρόεδρος και στις δύο εταιρείες, είναι επικεφαλής των διαπραγματεύσεων και αναμένεται ότι θα ηγηθεί της συνδυαστικής εταιρείας, σύμφωνα με τις πληροφορίες.
 
Oι δύο πλευρές συζητούν με σκοπό μια συμφωνία στην οποία η Nissan θα έδινε στους μετόχους της Renault μετοχές της νέας εταιρείας ενώ οι μέτοχοι της Nissan θα λάμβαναν επίσης μετοχές στη νέα εταιρεία ως αντάλλαγμα, ανέφεραν οι πηγές και πρόσθεσαν ότι η νέα αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να διατηρήσει κεντρικά γραφεία τόσο στην Ιαπωνία όσο και στη Γαλλία.
 
Ωστόσο, επισημαίνονται οι δυσκολίες που ανακύπτουν από το γεγονός ότι η γαλλική κυβέρνηση έχει το 15% της Renault και ίσως να εμφανιστεί διστακτική ως προς το να χάσει τον έλεγχο, που το ποσοστό της στην εταιρεία της επιτρέπει να ασκεί.
 
Επίσης, τόσο η γαλλική όσο και ιαπωνική κυβέρνηση θα πρέπει να εγκρίνουν κι εκείνες τη συμφωνία και μπορεί να διαφωνούν ως προς το πού θα πρέπει να έχει τα κεντρικά γραφεία της η νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση.
 
Renault και Nissan βρίσκονται σε στρατηγική συνεργασία από το 1999 και σε αυτό το πλαίσιο μοιράζονται κινητήρες καθώς και πλατφόρμες που προορίζονται για μικρά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται με κοινή αρχιτεκτονική. Μέλος της συνεργασίας αυτής είναι και η Mitsubishi.
 
Πάντως εκπρόσωπος της συμμαχίας Renault-Nissan δήλωσε ότι δεν σχολιάζει φήμες ενώ και ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει. Εκπρόσωποι για την Yokohama, τη Nissan και τη Renault που εδρεύουν στην Ιαπωνία, επίσης αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
 
ΠΗΓΗ: Bloomberg/ euro2day.gr

Δειτε Επισης

Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν