Berkshire Hathaway: Ψάχνει αγοραστικές ευκαιρίες

Αγοραστικές ευκαιρίες αναζητά εναγωνίως η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, η οποία είδε το ρευστό της τον τελευταίο χρόνο να αυξάνεται από τα 86,4 στα 116,4 δισ. δολάρια. Ο προφήτης της Όμαχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα ήθελε να προβεί σε μία μεγάλη εξαγορά, που θα προσφέρει ισχυρές μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης για την αυτοκρατορία του. Το πρόβλημα είναι πως δεν βρίσκει αυτό, που επιθυμεί. 

«Στην αναζήτησή μας για νέες ανεξάρτητες επιχειρήσεις, που θα μπορούσαμε να προσεγγίσουμε για εξαγορά, θεωρούμε κλειδί το να διαθέτουν βιώσιμα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, ικανή διοίκηση και ικανοποιητικές αποδόσεις επί των καθαρών ενσώματων παγίων ενεργητικού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπάφετ στην επιστολή του προς τους μετόχους. «Παράλληλα επιζητούμε μία λογική τιμή αγοράς, γεγονός που αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο με τις αποτιμήσεις των μετοχών να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη» συμπλήρωσε. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εφετινή επιστολή ήταν αρκετά πιο σύντομη σε σχέση με την περσινή. Μόλις... 8.000 λέξεις έναντι 14.000 λέξεων το 2017. Σε αυτήν γίνεται ξεκάθαρη η επιθυμία να διατεθεί μέρος των 116 δισ. δολαρίων σε εξαγορά- εκτός του ασφαλιστικού κλάδου, αλλά δεν δίνονται περισσότερες πληροφορίες, για τους τομείς, που βρίσκονται στο στόχαστρο του δισεκατομμυριούχου επενδυτή. 

Επιπλεόν δεν γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις μεγάλες τοποθετήσεις, που έχει κάνει η Berkshire στην Apple και την τράπεζα Wells Fargo, ούτε υπάρχουν προειδοποιήσεις για το ποιες εταιρείες θα πρέπει να αποφύγουν οι επενδυτές. Ίσως γιατί όπως σχολιάζε χαρακτηριστικά αναλυτής στο Reuters, «στα 87 του χρόνια, ο Μπάφετ  δεν θέλει να κάνει εχθρούς». 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr 

Δειτε Επισης

Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους