RBS: Κέρδη μετά από μια δεκαετία

Τα πρώτα της κέρδη μετά την φορολογία από το 2007 ανακοίνωσε την Παρασκευή η Royal Bank of Scotland (RBS) μετά μια κατακόρυφη πτώση του κόστους για δικαστικές διαδικασίες.
 
Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η RBS η οποία διασώθηκε πριν από μια δεκαετία από την βρετανική κυβέρνηση στη μεγαλύτερη τραπεζική διάσωση στον κόσμο, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη £752 εκατομμυρίων (€853 εκατ.) το 2017 μετά από εννιά συνεχόμενα χρόνια ζημιών.
 
Σε ανακοίνωση του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με έδρα του το Εδιμβούργο, ο Διευθύνων Σύμβουλος Ρος Μακιούαν ανέφερε ότι «είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω στους μετόχους ότι … για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια έχουμε καταφέρει να έχουμε κέρδος».
 
«Έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε όσον αφορά την μείωση κόστους, ωστόσο αυτό (το αποτέλεσμα) αντικατοπτρίζει την πρόοδο που έχουμε κάνει για να είναι η τράπεζα πιο αποδοτική», πρόσθεσε.

Η επιστροφή στα κέρδη έρχεται μετά που η RBS είχε καθαρή ζημιά £7 δισεκατομμυρίων το 2016 λόγω του τεράστιου κόστους για δικαστικές διαδικασίες και την αναδιάρθρωση της τράπεζας.  

Η Τράπεζα είχε να αντιμετωπίσει το κόστος δικαστικών διαδικασιών και αναφορικά με την συμπεριφορά της ύψους σχεδόν £5,9 δισεκατομμυρίων το 2016, κυρίως για το ρόλο που διαδραμάτισε στην κρίση στον τομέα των ακινήτων στις ΗΠΑ το 2008. Ο λογαριασμός δικαστικών εξόδων για το 2017 σημείωσε κατακόρυφη πτώση σε περίπου £1,3 δισεκατομμύρια.

Η RBS ανήκει κατά 71% στη βρετανική κυβέρνηση αφότου διασώθηκε με £45,5 δισεκατομμύρια των φορολογούμενων στο χειρότερο σημείο της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Όλι Ρεν: Οι γεωπολιτικές εντάσεις απειλούν τη μείωση των επιτοκίων
Τα υψηλότερα από τα τέλη του 2021 τα κέρδη της Goldman Sachs
Η BP μείωσε 10% τους εργαζόμενους στον τομέα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Αξιοποίηση ρωσικών «παγωμένων» κεφαλαίων συζητούν ΔΝΤ - Παγκόσμια Τράπεζα
Παγκόσμια Τράπεζα: Αυξάνεται το χάσμα πλουσίων και φτωχών χωρών
Οι εισοδηματικές ανισότητες αυξάνονται στις χώρες που δανείζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Πετρέλαιο: Σε πτώση οι τιμές παρά την απειλή πολέμου
Πού θα κριθεί η αντίδραση των αγορών στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Lufthansa: Αναστέλλει τις πτήσεις προς Αμάν, Βηρυτό, Ερμπίλ και Τελ Αβίβ
Ανάλυση Rosenberg Research: Ο χρυσός μπορεί να φτάσει στα $3.000-Η κινητήριος δύναμη