Οι 10 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

Πληρωμένα ταξίδια; Τεράστια μπόνους; Γενναιόδωρες άδειες; Ηγεσία με όραμα; Εταιρική κουλτούρα; Οι κορυφαίες εταιρείες των ΗΠΑ από πλευράς εργασιακού περιβάλλοντος έχουν κάτι αξιοσημείωτο για κάθε εργαζόμενο.

Τα χαρακτηριστικά που λαμβάνονται υπόψη για την κατάρτιση της λίστας 100 Best Companies To Work For είναι η αποτελεσματικότητα της διευθυντικής ομάδας, η καινοτομία, και τα προγράμματα που εστιάζουν στο ανθρώπινο δυναμικό. Επίσης, στις απαντήσεις των εργαζομένων πρέπει να αναδεικνύονται στοιχεία όπως υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης, αξιόπιστη ηγεσία, και συντροφικότητα. Κάθε εταιρεία βαθμολογείται στη βάση ανώνυμων απαντήσεων των εργαζομένων σε πάνω από 50 ερωτήσεις, παράλληλα με την αξιολόγηση των εταιρικών προγραμμάτων και πρακτικών. Για την κατάρτιση της λίστας για το 2018, πάνω από 315.000 εργαζόμενοι στις ΗΠΑ προσέφεραν ανατροφοδότηση.

1. SALESFORCE


Από τα πρώτα της βήματα, η Salesforce έχτισε μια διόλου συνηθισμένη εταιρική κουλτούρα, η οποία περιλαμβάνει από την ενθάρρυνση των φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων των εργαζομένων μέχρι την ύπαρξη δωματίων «ενσυνειδητότητας» στα γραφεία. Χάρη στην αφοσίωσή της στη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που ανταμείβει τον εργαζόμενο, η Salesforce βρίσκεται για πρώτη φορά στην πρώτη θέση της ετήσιας λίστας 100 Best Companies to Work For του Fortune. Τα κίνητρα που προσφέρει είναι τόσο υλικά όσο και ψυχοπνευματικά· για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι λαμβάνουν 56 ώρες πληρωμένης άδειας για να εργαστούν εθελοντικά στην κοινότητά τους.

2. WEGMANS FOOD MARKETS

Η αφοσίωση προς την εταιρεία είναι βαθιά ριζωμένη σε αυτή την αλυσίδα παντοπωλείων με ιστορία ενός αιώνα. Για την ανάπτυξη του προσωπικού της, μόνο πέρυσι, δαπάνησε 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ 5 εκατομμύρια δολάρια πήγαν σε υποτροφίες. Τα μέλη του προσωπικού λένε ότι έχουν αίσθηση καθήκοντος χάρη στην αποστολή της Wegmans «να βοηθούνται οι άνθρωποι ώστε να ζουν καλύτερα μέσω του φαγητού». Η αλυσίδα δίνει, επίσης, μεγάλες ποσότητες φαγητού για τη σίτιση ανθρώπων που πεινάνε.

3. ULTIMATE SOFTWARE

Οι παροχές είναι «απίστευτες» σε αυτή την εταιρεία λογισμικού διαχείρισης ανθρώπινων πόρων που καταφέρνει να αποπνέει την αίσθηση μιας «μικρής οικογενειακής επιχείρησης». Η Ultimate καλύπτει κατά 40% τις εισφορές των εργαζομένων της, μαζί με όλα τα κόστη οδοντιατρικής και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης. Και κάποιες φορές …παίζουν και ταξιδάκια «επιβράβευσης» σε μέρη όπως οι Μπαχάμες και η Disney World.

4. THE BOSTON CONSULTING GROUP

Η ισότητα ευκαιριών θεωρείται πολύ σημαντική σε αυτή την εταιρεία συμβούλων, η οποία έχει δαπανήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια σε ένα πρόγραμμα για να γίνουν πιο προβλέψιμα τα ωράρια εργασίας σε έναν κλάδο δίχως ωράρια. Η ισορροπία εργασίας / προσωπικής ζωής κάνει «τους εργαζομένους πληρέστερους και πιο χαρούμενους». Ακόμα και οι εργαζόμενοι στα κατώτερα εταιρικά κλιμάκια νοιώθουν ότι αναγνωρίζεται η αξία τους: «Έχω πρόσβαση στην εταιρική ηγεσία σε παγκόσμιο επίπεδο» λέει ένας εργαζόμενος.

5. EDWARD JONES

Τα μέλη του προσωπικού σε αυτή την εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων εργάστηκαν αρκετές ώρες φέτος, αλλά η έξτρα προσπάθεια ανταμείφθηκε με εισιτήρια για αγώνες μπέιζμπολ, κάρτες δώρων για τα Starbucks, και δωρεάν πρωινό τις μέρες της πολλής δουλειάς. Τακτικά μπόνους και ομαδικές εκδρομές προσφέρουν «αναγνώριση γεμάτη νόημα» ενώ εκδηλώσεις που συνδέουν την εταιρεία με την κοινότητα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός «θαυμάσιου» εργασιακού περιβάλλοντος.

6. KIMPTON HOTELS & RESTAURANTS

Οι εργαζόμενοι λατρεύουν τις «τρελές, ποικιλόμορφες» ομάδες σε αυτή την αλυσίδα boutique ξενοδοχείων και εστιατορίων όπου «υπάρχει μια κουλτούρα αποδοχής που δεν συναντάται πουθενά αλλού». Επίσης, δίδονται πακέτα καλωσορίσματος στους νεοπροσληφθέντες εργαζόμενους, ενώ οι περισσότεροι εργαζόμενοι μπορούν να φέρουν τα κατοικίδιά τους στη δουλειά.

7. WORKDAY

Αυτή η εταιρεία επιχειρηματικού λογισμικού είναι ένας «παράδεισος παροχών» με απεριόριστο χρόνο άδειας, οικονομική συνδρομή στη φροντίδα των παιδιών, και εγκαταστάσεις όπως πλυντήριο αυτοκινήτων, σέρβις ποδηλάτων, και μανικιούρ. Και οι γιορτές δεν λείπουν από το συγκεκριμένο εργασιακό περιβάλλον – στο Halloween «νοιώθεις ότι είσαι στη Disneyland».

8. GENENTECH

Σε έναν κλάδο που δεν διακρίνεται τόσο για την ποικιλομορφία του, αυτή η θυγατρική του ελβετικού φαρμακευτικού γίγαντα Roche μπορεί να υπερηφανεύεται ότι το 41% του προσωπικού της προέρχεται από μειονότητες, ενώ το 46% των διευθυντικών στελεχών είναι γυναίκες. «Η Genentech είναι η πιο κοινωνικά ανοιχτή εταιρεία που έχω δουλέψει ποτέ» λέει ένας εργαζόμενος ενώ ένας άλλος χαίρεται που έχει την ευκαιρία να «βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων» μέσω πρωτοποριακών φαρμάκων.

9. HYATT

Η εταιρεία ξενοδοχείων με έδρα το Σικάγο δίνει μεγάλη έμφαση στην επικοινωνία του προσωπικού με τα ηγετικά κλιμάκια, προσφέροντας κανάλια ψηφιακής και διαπροσωπικής επικοινωνίας και εστιάζοντας σε αρχές όπως η αυθεντικότητα και η διαφάνεια. «Νοιώθω ότι αυτή η εταιρεία και το συγκεκριμένο ξενοδοχείο διαθέτουν εξαιρετική ηγεσία» λέει ένας εργαζόμενος ενώ ένας άλλος επισημαίνει: «Όταν έρχομαι στη δουλειά νοιώθω σαν να επισκέπτομαι την οικογένειά μου». Τα γενναιόδωρα μπόνους βοηθάνε κι αυτά στη δημιουργία μιας θετικής ατμόσφαιρας.

10. KIMLEY-HORN


Οι «κακομαθημένοι» εργαζόμενοι σε αυτή την εταιρεία συμβούλων σχεδιασμού συμμετέχουν στον διαμοιρασμό των κερδών και έχουν καλυμμένες τις εισφορές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής τους. Επίσης, ενθαρρύνονται να δημιουργούν τη δική τους «μίνι-επιχείρηση», επιλέγοντας νέες τοποθεσίες και εξερευνώντας νέες αγορές. «Οι ευκαιρίες είναι ατελείωτες» λέει ένας εργαζόμενος.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com


 
 

Δειτε Επισης

Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη