Πέφτει κι άλλο το bitcoin

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Νοεμβρίου υποχώρησε το bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, καθώς η απαγόρευση στο Facebook των διαφημίσεων για κρυπτονομίσματα και οι αυξανόμενες αντιδράσεις των ρυθμιστικών Αρχών για την αγορά ψηφιακών νομισμάτων δημιουργούν αναταραχή στην επενδυτική κοινότητα.

Στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου Bitstamp, το bitcoin υποχώρησε έως τα 9.165 δολάρια, σημειώνοντας πτώση άνω του 50% από τα υψηλά επίπεδα των σχεδόν 20.000 δολαρίων που κατέγραψε τον Δεκέμβριο. Το νόμισμα έχει υποχωρήσει πάνω από 26% από τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας τη χειρότερη μηνιαία επίδοσή του από τον Ιανουάριο του 2015.

Το Facebook ανέφερε σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του αυτή την εβδομάδα ότι απαγορεύει όλες τις διαφημίσεις που «προωθούν χρηματοπιστωτικά προϊόντα και υπηρεσίες που συχνά συνδέονται με παραπλανητικές ή δόλιες προωθητικές πρακτικές, όπως τα δυαδικά δικαιώματα (binary options), οι αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICO) και τα κρυπτονομίσματα».

Παράλληλα, η ηλεκτρονική επίθεση και κλοπή κρυπτονομισμάτων αξίας 530 εκατ. δολ. από το ιαπωνικό ανταλλακτήριο Coincheck την προηγούμενη εβδομάδα επήρεασε το κλίμα στην αγορά, όπως και η κλήτευση από τις αμερικανικές ρυθμιστικές Αρχές δύο από τους μεγαλύτερους στον κόσμο παικτών κρυπτονομισμάτων, των ανταλλακτηρίων Bitfinex και Tether.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους