Οι ΗΠΑ θα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ενέργειας το 2019

Οι ΗΠΑ θα είναι σε θέση να ξεπεράσουν χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, ως ο μεγαλύτερος παραγωγός ενέργειας στον κόσμο τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), που επικαλείται το δίκτυο CNBC.

«Αυτή η χρονιά υπόσχεται να είναι μια χρονιά ρεκόρ για τις ΗΠΑ», ανέφερε ο IEA στην έκθεσή του που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. «Η αδιάκοπη ανάπτυξη αναμένεται να δει τις ΗΠΑ να σημειώνουν ιστορικά υψηλά επίπεδα πάνω από τα 10 εκατ. βαρέλια την ημέρα (σε παραγωγή), ξεπερνώντας τη Σαουδική Αραβία και την ανταγωνίστρια Ρωσία κατά τη διάρκεια του 2018 – δεδομένου ότι θα συνεχίσουν να ισχύουν οι περιορισμοί του ΟΠΕΚ και των παραγωγών εκτός του Οργανισμού», ανέφερε ο ΙΕΑ.

Η αμερικανική παραγωγή βρίσκεται στα 9,9 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τον IEA, που είναι το υψηλότερο επίπεδο της χώρας εδώ και σχεδόν 50 χρόνια.

Οι εκτιμήσεις του IEA για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2017 και το 2018 διατηρήθηκαν σχεδόν αμετάβλητες στα 97,8 εκατ. και τα 99,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το Reuters, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν νωρίτερα σήμερα πτώση 61 σεντς στα 68,70 δολάρια. Την Δευτέρα, ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014 στα 70,37 δολάρια. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωσαν πτώση 57 σεντς στα 63,38 δολάρια το βαρέλι.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές