Η Γερμανία έχει το πιο ισχυρό διαβατήριο

Και φέτος, για πέμπτη συνεχή χρονιά, η Γερμανία αναδείχθηκε ως η χώρα με το πιο ισχυρό διαβατήριο στον κόσμο. Αυτό προκύπτει από τον δείκτη Henley για τα διαβατήρια που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Ο κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου έχει ελεύθερη visa ή visa κατά την άφιξη τους σε 177 χώρες, από 176 τον περασμένο χρόνο. Μετά τη Γερμανία και τη Σιγκαπούρη που κατέχουν την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα στην προσβασιμότητα σε άλλες χώρες μέσω του διαβατηρίου τους, ακολουθούν η Δανία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Νορβηγία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο με πρόσβαση σε 175 χώρες, η Αυστρία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Ισπανία και η Ελβετία με πρόσβαση σε 174 χώρες, ενώ η Ελλάδα με την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία βρίσκονται στην έβδομη θέση παρέχοντας στους κατόχους των διαβατηρίων τους πρόσβαση, χωρίς προηγούμενη visa, σε 171 χώρες.
 
Σύμφωνα με το Henley, επτά συνολικά εθνικά διαβατήρια έχασαν το πλεονέκτημα της ελεύθερης πρόσβασης σε τουλάχιστον μία χώρα, το Αζερμπαϊτζάν, η Νέα Ζηλανδία, η Αντίγκουα και η Μπαρμπούντα, η Αλγερία, το Λάος, η Βόρεια Κορέα και η Συρία. Το Γεωργιανό διαβατήριο, στον αντίποδα, είχε την καλύτερη επίδοση, αυξάνοντας την χωρίς visa πρόσβαση των κατόχων του κατά 32 χώρες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που βρίσκονται στη ζώνη Σένγκεν.
 
Ομοίως, υπάρχει και η λίστα με τις χώρες που τα διαβατήριά τους παρέχουν τη μικρότερη ελευθερία μετακίνησης. Στην τελευταία θέση το Αφγανιστάν, το διαβατήριο του οποίου παρέχει δυνατότητα επίσκεψης, χωρίς διατυπώσεις, σε 24 μόλις χώρες, το Ιράκ και η Συρία οι πολίτες των οποίων μπορούν να πάνε σε 27 και 28 χώρες αντίστοιχα, και το Πακιστάν με πρόσβαση σε 30 χώρες.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com
 

Δειτε Επισης

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών στον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»
Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού