Amazon: Επέκταση στην Ιταλία

Η Amazon ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να ανοίξει δύο νέες μονάδες στην Ιταλία που θα φθάσουν να απασχολούν 1.600 άτομα.

 
Η κίνηση αυτή του αμερικανικού κολοσσού του διαδικτύου ανταποκρίνεται στην αλματώδη αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων που πραγματοποιούνται στη χώρα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του παρατηρητηρίου για το ηλεκτρονικό εμπόριο B2c του Πολυτεχνείου του Μιλάνο, το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ιταλία αυξήθηκε κατά 17% το 2017 στα 23,6 δισεκ. ευρώ.
 
Οι δύο νέες μονάδες αναμένεται να στεγαστούν σε δύο κτίρια, στο βόρειο τμήμα της χώρας, τα οποία θα τεθούν σε λειτουργία το φθινόπωρο του 2018. Το πρώτο, 34.000 τετραγωνικών μέτρων, θα βρίσκεται στο Καζιράτε, στην περιοχή του Μπέργκαμο, και θα επιτρέψει τη δημιουργία 400 θέσεων εργασίας, αορίστου χρόνου, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Το δεύτερο θα βρίσκεται στο Τοράτσα Πιεμόντε, κοντά στο Τορίνο. Το κτίριο αυτό, 60.000 τετραγωνικών μέτρων, θα αποτελέσει μια επένδυση 150 εκατ. ευρώ και θα φιλοξενεί 1.200 εργαζομένους τρία χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του.
 
Η Amazon διευκρίνισε ότι από το 2010 έχει επενδύσει πάνω από 800 εκατ. ευρώ στην Ιταλία, δημιουργώντας πάνω από 3.000 μόνιμες θέσεις εργασίας.
 
Ωστόσο, το τέλος της προηγούμενης χρονιάς σημαδεύθηκε από εντάσεις στο κέντρο διανομής στο Καστέλ Σαν Τζιοβάνι (στο βόρειο τμήμα της χώρας), όπου οι υπάλληλοι προχώρησαν σε απεργία στις 20 Δεκεμβρίου και στις 24 Νοεμβρίου, την λεγόμενη Μαύρη Παρασκευή. Οι εργαζόμενοι ζητούν επανακαθορισμό των συνθηκών εργασίας τους και αύξηση των μισθών τους.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές