Nordea: Tα ρομπότ θα μειώσουν τις αμοιβές των τραπεζικών στελεχών

O CEO της Nordea υποστηρίζει πως η τραπεζική βιομηχανία πρέπει να επανεξετάσει ότι κάνει, μεταξύ των οποίων και πόσο πληρώνει τα τραπεζική στελέχη. 

Ο μεγαλύτερος χρηματοοικονομικός οργανισμός της Σκανδιναβίας βρίσκεται ήδη στη διαδικασία περικοπής 6.000 θέσεων εργασίας. Αλλά ο CEO, Casper von Koskull αφήνει να εννοηθεί πως οι αλλαγές που θα επιφέρει η τεχνολογία δεν θα σταματήσει εκεί. 

«Οι άνθρωποι λένε πως η αυτοματοποίηση αφορά μόνο τον τομέα της προσωπικής τραπεζικής. Αλλά υπάρχουν και στοιχεία της στην επενδυτική τραπεζική, την εταιρική τραπεζική, τη διαχείριση ρευστότητας, το συνάλλαγμα. Πρέπει να δούμε πόσα από αυτά είναι αυτοματοποιημένα και κατά πόσον υπάρχει λιγότερη ανθρώπινη ανάμειξη» τόνισε. 

Θα υπάρχει πάντα ένα «ανθρώπινο στοιχείο, αλλά τελικά πρέπει να αναρωτηθεί κανείς πόση αξία προσθέτει ο άνθρωπος και πως αυτό επηρεάζει τις αμοιβές», τονίζει ο ίδιος στο Bloomberg. 

Ο κ. Von Koskull εκτιμά πως όσες τράπεζες δεν ακολουθούν το παράδειγμα της Nordea αγνοούν την «μετατόπιση του κόστους». Ο ίδιος προβλέπει ότι η εταιρεία του θα είναι σύντομα «η μόνη μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα που θα έχει μεταμορφώσει πλήρως το τραπεζικό της σύστημα σε ένα σύγχρονο σύστημα. Είναι μια πλήρως διαφορετική τράπεζα σε αυτό το επίπεδο κόστους» προσθέτει. 
 
ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους