Σε τιμή ρεκόρ ο Salvador Mundi του Ριμπόλοβλεφ

Σε επίπεδα ρεκόρ έφθασε η τιμή πώλησης του τελευταίου πίνακα του Da Vinci που βρισκόταν σε ιδιωτικά χέρια και συγκεκριμένα στα χέρια του Ρώσου μεγιστάνα  Ντμίτρι Ριμπόλοβλεφ. Ο Salvador Mundi δημοπρατήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (15 Νοεμβρίου) από τον Οίκο Christie's στο Μανχάταν στην τιμή των $450 εκατ. και πιστεύεται ότι είναι το πιο ακριβό κομμάτι τέχνης που πωλήθηκε ποτέ. 

Ο συγκεκριμένος πίνακας φυλασσόταν από τον Ρώσο μεγιστάνα στην Λεμεσό.

Διαβάστε ακόμα: 
Ο Salvator Mundi, «Σωτήρας του Κόσμου», συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 15 επιζώντα έργα του Leonardo Da Vinci και απεικονίζει τον Ιησού Χριστό σε ρέουσα ρόμπα, κρατώντας κρυστάλλινη σφαίρα και ανεβάζοντας το δεξί του χέρι. Το πορτρέτο ύψους 67,5 εκατοστών, ζωγραφισμένο γύρω στο 1500 που κάποτε ανήκε στον βασιλιά Charles I της Αγγλίας, θεωρείτο χαμένο μέχρι την ανακάλυψη του το 2005. Δημοσιεύτηκε δημοσίως στην έκθεση Da Vinci στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου το 2011 μετά από εκτεταμένη.

Αξίζει να σημειωθεί πως τo 2013, ο πίνακας πωλήθηκε στον Ιβ Μπουβιέρ από κοινοπραξία μέσω του οίκου Sotheby’s για $80 εκατ., ενώ στη συνέχεια ο Μπουβιέρ πώλησε τον πίνακα στον Ντμίτρι Ριμπόλοβλεφ έναντι του ποσού των $127,5 εκατ. 

Το έργο τέχνης αγοράστηκε αρχικά από τον συλλέκτη Αλεξάντερ Πέρις τo 2005 στην τιμή των $10,000, ως προϊόν εργασίας ενός από τους μαθητές του Da Vinci. Οι ειδικοί του οίκου Sotheby’s κατέληξαν στη συνέχεια στο συμπέρασμα ότι ο πίνακας δεν άνηκε σε κάποιον από τους μαθητές αλλά στον ίδιο τον Da Vinci. 

Δειτε Επισης

Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη