Πάει για λουκέτο η εταιρεία του Χάρβεϊ Ουαϊνστάιν

Η εταιρεία παραγωγής, συνιδρυτής της οποίας είναι ο Χάρβεϊ Ουαϊνστάιν ενδέχεται να κλείσει ή να πωληθεί την ώρα που το μέλλον της φαντάζει αβέβαιο μετά τις σοβαρές κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικών επιθέσεων κατά του ισχυρού άνδρα του Χόλιγουντ, έγραψε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου η εφημερίδα Wall Street Journal.

Επικαλούμενη μια πηγή προσκείμενη στην εταιρεία, η αμερικανική οικονομική εφημερίδα ανέφερε ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της The Weinstein Company «είχαν συνομιλίες με πιθανούς αγοραστές» μετά την απόλυση την Κυριακή του παραγωγού στον απόηχο του σεξουαλικού σκανδάλου που αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα σε έρευνά της η εφημερίδα New York Times.

Το περιοδικό New Yorker δημοσίευσε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου τη δική του έρευνα, όπου πολλές ηθοποιοί κατηγόρησαν τον Ουαϊνστάιν για βιασμό. Δύο είναι τα σενάρια που αναφέρθηκαν: η πώληση της εταιρείας που θα συνεχίσει να λειτουργεί με έναν ή περισσότερους ιδιοκτήτες ή το κλείσιμο και η πώληση των δικαιωμάτων των ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

Η WSJ διευκρινίζει ότι μια επιπλέον επιλογή που βρέθηκε στο τραπέζι αλλά τελικά απορρίφθηκε ήταν η εξής: το να οριστούν ο αδελφός του Χάρβεϊ και συνιδρυτής της εταιρείας, Μπομπ Ουαινστάιν και οι πρόεδρος της εταιρείας Ντέιβιντ Γκλέισερ επικεφαλής της εταιρείας, η οποία θα μετονομαζόταν. Η εταιρεία από την πλευρά της διαψεύδει το δημοσίευμα της Wall Street Journal.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη
ΔΝΤ: Ανθεκτική η παγκόσμια οικονομία παρά τις πληθωριστικές πιέσεις