Πόλεις “φαντάσματα” έτοιμες να υποδεχτούν τους πρώτους κατοίκους

Σε ολόκληρη την Κίνα, υπάρχουν εκατοντάδες πόλεις που έχουν σχεδόν όλα όσα χρειάζονται για έναν σύγχρονο, αστικό τρόπο ζωής: Μεγάλες πολυκατοικίες, θαλάσσιες δραστηριότητες, ουρανοξύστες, ακόμη και έργα τέχνης σε δημόσιους χώρους. Από αυτές τις περιοχές, όμως, απουσιάζει ένας σημαντικός παράγοντας: Οι άνθρωποι.

Αυτές οι μυστηριώδεις – και σχεδόν εντελώς άδειες – πόλεις αποτελούν μέρος του μεγαλύτερου σχεδίου της Κίνας να μεταφέρει εκεί μέχρι και 300 εκατομμύρια πολίτες που ζουν σήμερα σε αγροτικές περιοχές σε αστικές περιοχές.

Ο φωτογράφος Kai Caemmerer εντυπωσιάστηκε με το σχέδιο της Κίνας και το 2015 ταξίδεψε στη χώρα για να ανακαλύψει τις ανεξερεύνητες αυτές πόλεις.

ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ
Όταν ο Caemmerer ανακάλυψε αυτές τις άδειες πόλεις, γοητεύτηκε αμέσως. «Ως φωτογράφος, σκέφτηκα ότι η ιδέα μιας σύγχρονης πόλης-φάντασμα θα είναι τρομερά ελκυστική προς το κοινό», είπε.

ΟΙ «ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ» ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ
Το 2015, ο Caemmerer φωτογράφισε την περιοχή Kangbashi District of Ordos, την Yujiapu Financial District και τη λίμνη Meixi κοντά στην πόλη Changsha. 

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ
Ο Caemmerer διανυκτέρευσε σε μια γειτονική, πιο πολυσύχναστη πόλη, και φωτογράφιζε τα τοπία των πόλεων δυο φορές την ημέρα – πριν την ανατολή και λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα- για 80 συνεχόμενες ημέρες.

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ
Ευτυχώς, ο Caemmerer δεν αντιμετώπισε νομικά ζητήματα φωτογραφίζοντας τις πόλεις. «Aισθάνθηκα πολύ ασφαλής τριγυρνώντας σε αυτές τις περιοχές».

Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ
«Πολλές φορές, όταν ταξιδεύετε σε μια πόλη, μπορείτε να εντοπίσετε τον εαυτό σας μέσα από το “χρονοδιάγραμμά της”, προσδιορίζοντας διαφορετικές εποχές αρχιτεκτονικής ή ερμηνεύοντας τη σχετική ηλικία των δομών και του τοπίου γύρω σας. Όταν επισκέπτονται μια πόλη που έχει χτιστεί μόλις τα τελευταία πέντε ή έξι χρόνια, αυτοί οι δείκτες ηλικίας δεν είναι ακόμα ορατοί», ανέφερε ο Caemmerer.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

«Πολλές από αυτές τις νέες πόλεις θα “ζωντανέψουν” 15 – 25 χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής τους. Δημιουργούνται για το μακρινό μέλλον και προς το παρόν δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η τελική μορφή που θα έχουν, όταν θα είναι έτοιμες».

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας