Η Ryanair εκλιπαρεί τους πιλότους της να παραμείνουν στην εταιρεία

Η Ryanair ικετεύει τους πιλότους της να παραμείνουν στην εταιρεία παρά την πρόσφατη αναταραχή που προκάλεσε την ακύρωση χιλιάδων πτήσεων.

Σύμφωνα με μια επιστολή που εστάλη στους πιλότους από τον CEO, Michael O’Leary – στην οποία έκαναν αναφορά τόσο το TheJournal.ie όσο και το Reuters – η αεροπορική εταιρεία προσφέρει στους πιλότους σημαντικές αυξήσεις και βελτιώσεις στις συνθήκες εργασίας τους.

Παράλληλα, υπόσχεται να «ματσάρει» την οποιαδήποτε προσφορά μπορεί να έχουν δεχθεί οι πιλότοι της από τις ανταγωνίστριες Jet2 και Norwegian Air.

Αν και η Ryanair αποδίδει την ακύρωση 18.000 πτήσεών της στον λανθασμένο συντονισμό των ημερών αδείας των πιλότων της, κάποιοι παρατηρητές λένε ότι απλώς η εταιρεία αρχίζει να ξεμένει από προσωπικό. Ο λόγος; Οι άλλες εταιρείες πολιορκούν τους πιλότους της Ryanair και κάποιους καταφέρνουν και τους «κλέβουν».

Η Norwegian λέει ότι έχει καταφέρει να κάνει δικούς της 140 πρώην πιλότους της Ryanair, κι αυτό μόλις τον τελευταίο χρόνο.

Ο O’Leary φέρεται να είπε στους κυβερνήτες των αεροσκαφών σε τέσσερις από τις κύριες βάσεις της ότι θα λαμβάνουν πλέον 10.000 ευρώ περισσότερα ετησίως, ενώ οι συγκυβερνήτες θα παίρνουν επιπλέον 5.000 ευρώ. Με μία προϋπόθεση: να μείνουν στη Ryanair.

Επίσης, τούς υποσχέθηκε «μπόνους παραγωγικότητας» έως και 12.000 ευρώ αρκεί να παραμείνουν στην εταιρεία για τουλάχιστον έναν χρόνο.

Παράλληλα, ανταποκρινόμενος στα πάγια αιτήματα των πιλότων, ο επικεφαλής της Ryanair υποσχέθηκε αλλαγές στο σύστημα προγραμματισμού των βαρδιών έτσι ώστε «οι μέρες της άδειάς σας να είναι πραγματικά μέρες άδειας». Μια άλλη υπόσχεσή του αφορά την παροχή περισσότερων ευκαιριών στους πιλότους για προαγωγή στην εταιρική ιεραρχία.

«Σας αντιμετωπίζω με τον σεβασμό που σας αξίζει ως ανώτεροι επαγγελματίες στη Ryanair, και ζητώ από σας να εξασφαλίσετε ότι η Ryanair θα αντιμετωπίζεται με τον σεβασμό που δικαιούστε» έγραψε ο O’Leary.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ